:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: RUNAWAY JURY
PERSBERICHT: RUNAWAY JURY
Bron: Fox - Datum: 2004-07-13 - Geplaatst door: Werner
RUNAWAY JURY

De beste John Grisham-verfilming sinds The Firm!
Verkrijgbaar op huur- en koop-dvdvanaf 25 augustus

"Een spetterende confrontatie tussen Hollywoodveteranen Hoffman en Hackman. Heerlijk! (Preview)"

Het verhaal
In deze briljante thriller speelt Gene Hackman Rankin, een meedogenloze jury-consultant die voor een revolutionair proces tegen de wapenhandel een jury moet selecteren om de uitspraak van dit proces zeker te stellen. Hij deinst voor niets of niemand terug om dit uiteindelijk voor elkaar te krijgen. De spanning loopt hoog op wanneer blijkt dat een jurylid (John Cusack) een verborgen agenda heeft. Rankin komt in een situatie terecht waaruit blijkt dat hij zijn tegenstanders toch niet zo goed kent als hij in eerste instantie had gedacht...

Grisham even spannend op het grote doek
In het boek van sterauteur John Grisham gaat het om een proces tegen een tabaksbedrijf, in de film is het een wapenproducent die wordt aangeklaagd. MAar ook in de verfilming van Runaway Jury vinden we alle ingrediënten terug waarmee Grisham zulke onweerstaanbare verhalen opbouwt: een meeslepende plot die snel evolueert, rake karaktertyperingen, morele conflicten en een rechtssysteem waarin geld en macht een aanzienlijke rol spelen. Als geen ander kan Grisham de groepsdynamiek van een jury schetsen en het gekonkel van machtige, rijke organisaties overtuigend blootleggen. John Grisham heeft zelf rechten gestudeerd en tien jaar als advocaat gewerkt. Een aantal van z'n bestsellers zoals The Pelican Brief en The Firm zijn ook topfilms geworden.

Excellente cast
Een combinatie van Oscar-winnaars Dustin Hoffman (Sleepers, Rainman, Tootsie) en Gene Hackman (The Royal Tenenbaums, The Firm, Unforgiven) zien we niet elke dag, maar het resultaat is meeslepende cinema. Ook John Cusack (Identity, Serendipity, Being John Malkovich, High Fidelity) zet een meer dan goede vertolking neer als het briljante jurylid met een verborgen agenda. Rachel Weisz (The Mummy, Stealing Beauty) speelt de 'partner in crime' van Cusack. Dankzij deze sterke cast, de scherpe regie van Gary Fleder en het knappe script zal U van elke seconde van Runaway Jury genieten!

Productinformatie koop-dvd
Titel: Runaway Jury
Releasedatum: 25 augustus 2004
Genre: thriller
Leeftijd: 12
Lengte: 122 min.
Ondertiteling dvd: Engels, Frans, Nederlands, Arabisch
Audiotalen: Engels, Frans

Extra's dvd:
• Audiocommentaar van de regisseur
• 2 verwijderde scènes
• Geselecteerd scène-verslag
• 7 featurettes


Recent nieuws van dezelfde bron