:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2004
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2004
Bron: Universal - Datum: 2004-07-08 - Geplaatst door: Werner
SUSKE EN WISKE: DE DUISTERE DIAMANT

De Brueghel van het Beeldverhaal
Hij leerde zijn volk allitereren. Willy Vandersteen, de geestelijke vader van Suske & Wiske, zat nooit om een lekker bekkende titel verlegen. De Kleppende Klipper, De Brullende Berg, De Snorrende Snor... Meer nog, de Sussen en Wissen die sinds 1946 aan zijn pen ontsproten, waren grappig, origineel en niet te beroerd om op gezette tijden met de Grote Waarden uit te pakken. Niet prekerig, maar gewoon, als onzichtbaar stuwende kracht achter de verhaallijnen. De Duistere Diamant (1958) is een perfect voorbeeld van de verhalende kracht van Vandersteen, door de grote Hergé de Brueghel van het beeldverhaal genoemd. En terecht. Met zijn volwaardige thema’s – de levensnoodzakelijke lach, hebzucht als destructieve kracht – zijn afwisselend moderne en middeleeuwse setting en, uiteraard, zijn onsterfelijke personages, leende De Duistere Diamant zich uitstekend tot een verfilming.

De Regisserende Rudi
Rudi Van den Bossche nam, na vertragingen, het regieroer over van Dominique Deruddere en verfilmde de strip op diverse locaties in Vlaanderen en Nederland. Dat gebeurde met veel respect voor de beeldtaal van het stripverhaal en de hoofdfiguren, zonder daarom te vervallen in tweedimensionale, papieren personages.

Het Vertelde Verhaal
Tijdens een welverdiende vakantie op de Ganzenhoeve, eigendom van Baron de Lacheloze, vinden “onze vrienden” in een bosbeek een kistje met een eigenaardige zwarte steen. Deze vervloekte steen kan onmetelijke rijkdom schenken, maar ontneemt zijn eigenaar ook alle lust tot leven. Want wanneer de steen de lach van zijn bezitter steelt, verandert hij in een diamant van onschatbare waarde. Wie zich met de steen verrijkt, is bovendien ten dode opgeschreven. En laat het nu net die ongelukkige Tante Sidonia zijn die de duistere diamant aan de Baron doorverkoopt... De enige manier om de doodzieke Sidonia te helpen, is de duistere steen terug te brengen naar een middeleeuwse Magiër. Suske en Wiske reizen met behulp van de teletijdmachine van Barabas terug naar de Middeleeuwen. Ook Lambik en Alwina, gastvrouw van de Ganzenhoeve en afstammelinge van een magiërsgeslacht, reizen hen achterna. Het begin van een zoektocht vol spanning en avontuur.

De Bizarre Bijzonderheden
Sinds hun debuut zijn er van Suske & Wiske al 150.000.000 albums verkocht. De strip is een absolute marktleider op de stripmarkt met een oplage van 300.000 per album. De reeks is onder andere vertaald in het Frans, Duits, Engels, Spaans, Portugees, Italiaans, Grieks, IJslands, Noors, Zweeds, Fins, Deens, Latijns, Chinees, Japans, Tamil, Zuid-Afrikaans, Oostenrijks, Tibetaans, Indonesisch,... In het Engels heten onze helden Spike & Suzy, in het Frans Bob & Bobette en in het Japans Susuka & Wisuka. Lambik wordt daar Ranbikku.
Eek ende Warempel!

Basisinfo:
Release: huurdvd 3 augustus, koopdvd 5 augustus
Genre: Family Entertainment
Regie: Rudi van den Bossche
Cast: Joeri Busschots, Céline Verbeeck, Dirk Roofthooft, Thekla Reuten, Peter Van den Begin, Stany Crets, Rik Launspach, Tuur De Weert, Willeke Van Ammelrooy, Urbanus, Herr Seele, Fred Van Kuyck, Peter Rouffaer, Alex Wilequet, Sven De Ridder, Marc Van Eeghem
Speelduur: 108 minuten
Beeld: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Making ofTHE CAT IN THE KAT - DE KAT

Kattenkwaad
De kibbelende broer en zus Conrad en Sanne Walden zijn alleen thuis met hun aquariumvis. Conrad is een anarchist in de dop en Sanne een controlefreak en een “neatnik”. Hun alleenstaande moeder moet overwerken en de babysitter valt in slaap op de sofa. Buiten regent het en ze hebben niets te doen. Ze vervelen zich dood. De komst van een mysterieuze kat (Mike Myers) en zijn toverhoed zet hun wereld op zijn kop met ontploffende taarten, magische machines en bizarre wezens. Op slag ziet hun leven er een stuk rooskleuriger uit... tot één en ander helemaal uit de hand dreigt te lopen.

Blikskaters
The Cat in the Hat is een kleurrijk, dolkomisch avontuur naar het boek van Dr. Seuss, auteur van The Grinch. Het voorleesboek op rijm werd voor het eerst gepubliceerd in 1957 en blijft één van de tien populairste hardcoverboeken aller tijden in de Verenigde Staten. Het was een hele krachttoer om de betoverende wereld van het prentenboek naar het grote scherm te vertalen, maar het productieteam dat ook The Grinch op het witte doek bracht, kweet zich uitstekend van zijn taak, met knotsgekke designs, een overweldigend kleurenpalet en verbluffende special effects. Mike Myers gaat compleet uit de bol in enkele spectaculaire zang- en dansnummertjes, en ook Alec Baldwin, als de opdringerige buurman die het op de mooie moeder maar niet op haar kroost voorzien heeft, beleeft ogenschijnlijk dolle pret aan zijn walgelijk personage.

Basisinfo:
Releasedatum: Te koop en te huur op dvd vanaf 3 en 5 augustus 2004
Cast: Mike Myers, Kelly Preston, Dakota Fanning, Alec Baldwin, Spencer Breslin
Regie: Bo Welch (Men in Black)
Vlaamse stemmen: Jeroen Maes, Peter Thyssen (De Drie Biggetjes), Yorgo Fontaine (Teletubbies)
Speelduur: 79 minuten
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen
Audio: Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Deleted Scenes
• Outtakes
• Set-top games
• hilarische meedansliedjes
• en nog veel meer!STEVE + SKY

Beats of Love
Sky is een bloedmooi hoertje. “Nen interim”, zegt ze zelf. Haar werkterrein is de Kortrijksesteenweg tussen Gent en St.-Martens-Latem. Steve is een kleine xtc-dealer die met de verkeerde dosis op zak door de politie wordt opgepakt. Ze ontmoeten elkaar in de nachtclub van Jean-Claude, een gemeenschappelijke “vriend”. Het klikt tussen Steve en Sky. Maar niet voldoende of net té veel. Steve wil geen lief want hij is bang zichzelf te verliezen. Sky is té verliefd en kan niet zonder Steve. Steve + Sky is het langspeelfilmdebuut van scenarist/regisseur Felix van Groeningen. Het is een visueel en verhaaltechnisch verbluffend voorbeeld van wat een gedreven filmploeg kan bereiken met weinig geld en veel fantasie.

Belgicisme
De onconventionele montage met z’n flashbacks en flashforwards en asynchrone beelden en klanken, brengt de kijker aanvankelijk in verwarring, maar draagt uiteindelijk bij tot het vervreemdende en toch vertrouwde sfeertje dat van deze film uitgaat. De vertolkingen zijn uiterst “naturel”, zonder dat ze aan de bizarre kantjes van hun personages voorbijgaan, het taalgebruik is van een zeldzaam poëtisch realisme en de kleuren en beeldcomposities zijn vaak overweldigend mooi. Voeg daar een soundtrack met uitsluitend lokaal werk aan toe – van Belgische electro tot Belgische Borsato (Riguelle, meer bepaald) – en je hebt een uniek cinefiel pareltje dat geen Hollywoodstudio kan maken.

Cast en crew
Titus Devoogdt (Steve) debuteerde in stukken van Eric De Volder, en toerde door Europa met Bernadetje van Alain Platel en Arne Sierens, Mijn Blackie van Arne Sierens en Best Of van Kung Fu. Hij speelde ook in Felix van Groeningens 50cc en Anyway the wind blows van Tom Barman. Voor topmodel Delfine Bafort (Sky) is Steve+Sky, van haar vriend Felix van Groeningen, haar filmdebuut. Ze werkt sinds haar 16 als mannequin voor grote namen als Dolce & Gabanna, Versace en Calvin Klein en verschijnt regelmatig in de sjieke modebladen. Regisseur Felix van Groeningen heeft al een aantal kortfilms op zijn actief, tourde veel rond met theaterstukken van het collectief Kung Fu waar hij zelf deel van uitmaakte en realiseerde met Steve+Sky zijn eerste langspeelfilm. Dirk Impens, producent van o.a. Daens, Manneken Pis, Terug naar Oosterdonk, Villa des Roses en Sedes & Belli produceerde. De muziek voor Steve+Sky is een muzikaal plakboek dat werd volgekleefd door Stephen+David Dewaele (2 Many DJ’s, Soulwax). Het is een staalkaart van de Belgische pop en rock van de laatste drie decennia, met nummers van o.m. Luc Van Acker, Patrick Hernandez, Channel Zero, TC Matic, Sandra Kim, Roland en, natuurlijk, Nacht und Nebel.

Quotezak
“Een zeer mooie, opmerkelijk rijpe, fantastisch vertolkte film” (Humo)
“Een erg verdienstelijk en persoonlijk bioscoopdebuut.” (Jan Temmerman, De Morgen)
“Intens, rauw, lekker. Steve+Sky is geen egotripperij, het is een ode aan de liefde. De echte versie. Simpel en schoon.” (K.U.T.-site)

Basisinfo:
Release: Te huur op dvd vanaf 31 augustus 2004, te koop op dvd vanaf 30 september 2004
Cast: Titus De Voogdt, Delfine Bafort, Johan Heldenbergh (Ons Geluk)
Regie: Felix van Groeningen
Speelduur: 95 minuten
Beeld: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1

Extra's:
• first cuts
• making of
• videoclip
• 2 x korte montage
• trailerJOHAN CRUIJFF NR. 14

Als Belg was het altijd even slikken wanneer Cruijff samen met de Kromme, de Nees en tal van andere legendarische “Hollanders” de grasmat betrad. Man, wat hebben we ze vervloekt. Nu, drie decennia later, is iedereen het er roerend over eens: Jopie uit Betondorp is zonder enige twijfel de grootste voetballer uit de Nederlandse geschiedenis en één van de allergrootsten tout court. Iemand waar je, achteraf bekeken dan, met plezier van verloor. In de jaren ‘70 vormde Johan Cruijff alias nummer 14 tezamen met de onvergetelijke Ajacieden Piet Keizer, Sjaak Swart en Johan Neeskens het meest besproken voetbalteam in de hele wereld. Zijn balbehandeling en speldoorzicht waren onnavolgbaar. Zijn grote mond typisch Amsterdams, zelfzeker en een tikje arrogant, maar we weten uit heel goede bron dat achter de voetballegende een uiterst aimabel en eenvoudig man schuilgaat. Deze dvd blikt terug op de carrière van Nr. 14 – een uitzonderlijk rugnummer in een tijd toen voetballers nog niet met hun bankrekening op de rug genaaid over het veld hotsten – met bijzondere aandacht voor het topjaar 1972. In dat gezegende seizoen won Ajax de Nederlandse beker, de Europacup 1 en de Wereldbeker. Uit al deze evenementen zijn in deze film uitvoerige reportages te zien over de absolute wereldster: Nr 14. Een uniek historisch document dat geen enkele voetballiefhebber mag missen. Een film van Maarten de Vos.

Basisinfo:
Releasedatum: koopdvd 5 augustus
Genre: Sport
Speelduur: 90 minuten
Beeld: 4:3
Geluid: MonoSHOUF SHOUF HABIBI

Shouf Shouf Habibi is een verfrissende Nederlandse komedie over de 20-jarige Ap, een in Nederland geboren Marokkaan die zijn plek probeert te vinden in de Nederlandse samenleving. Naast een aantal veelbelovende Marokkaanse acteurs en actrices, waaronder Mimoun Oaïssa, Touriya Haoud, Mohammed Chaara en de bekende cabaretier Najib Amhali, spelen ook bekende acteurs en actrices als Winston Gerschtanowitz, Tanja Jess, Bridget Maasland, Frank Lammers, Peter Heerschop en Tara Elders een rol in deze komedie. In Shouf Shouf Habibi staat Ap (Mimoun Oaïssa) voor een belangrijke keuze in zijn leven; moet hij net zoals zijn oudere broer Sam (Najib Amhali) en zus Leila (Touriya Haoud) kiezen voor het moderne Nederlandse stadsleven of doen wat zijn vader wil: een traditionele Marokkaan worden en een vrouw uit Marokko trouwen. Aps vrienden zijn er nog lang niet aan toe om serieus te worden. Maar Ap laat zich niet meer door z’n vrienden beïnvloeden. Hij doet verwoede pogingen er het beste van te maken. Toch weet hij zich telkens weer in de nesten te werken en zweeft van het ene uiterste in het andere: van scooterdief tot rituele kippenslachter en van administratief medewerker tot bankovervaller. Shouf Shouf Habibi schetst een hilarisch, confronterend maar ook ontroerend beeld van het volwassen worden in een moderne, grote stad in Nederland.

Basisinfo:
Releasedatum: huurdvd 27 juli, koopdvd 5 augustus
Genre: Komedie
Cast: Mimoun Oaïssa, Touriya Haoud, Winston Gerschtanowitz, Bridget Maasland, Tanja Jess
Regie: Albert ter Heerdt
Speelduur: 89 minuten
Beeld: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1 - DTS
Ondertitels: Nederlands

Extra's:
• Making Of
• Audities en Locatiescouting
• B-Roll
• Commentaar van de regissuer
• Shouf Shouf Quiz
• Shouf Shouf Kippenspel: cd-rom gameTHE CHRONICLES OF RIDDICK: THE DARK FURY

Net wanneer Riddick, Imam en Jack ontsnappen uit het pikdonker van de planeet uit Pitch Black, worden ze letterlijk opgezwolgen door een gigantisch ruimteschip. Aan boord: premiejagers die de planeten afschuimen, op zoek naar de meest gezochte misdadigers. De adistische huurlingenleidster gaat prat op haar griezelige gevangenis voor meestercriminelen en ze is vastbesloten om Riddick daarmee kennis te laten maken. Maar dat is buiten het nachtzicht en de survivalskills van de onstuitbare vechtmachine Riddick gerekend...
Animator Peter Chung, bekend van MTV’s Aeon Flux en Matriculated, één van de shorts op The Animatrix, past zijn spectaculaire technotekenstijl met succes toe op het universum van Riddick. DJ Jason Bentley zorgt andermaal, net als bij Animatrix, voor een unieke soundtrack vol pompende beats en dreigende elektronica. Net zoals Animatrix, slaat Dark Fury een “geanimeerde” brug tussen twee bioscoopfilms: Pitch Black uit 2000 en The Chronicles of Riddick, dat deze maand in de bioscopen komt. Het is een rasechte anime van 35 minuten, met de stemmen van de originele acteurs, waaronder Vin Diesel als Riddick. In deze kortfilm krijgt u het antwoord op tal van vragen in verband met Riddick zelf en de onderlinge relaties tussen de hoofdpersonages. We maken ook voor het eerst kennis met Toombs, een sleutelfiguur in Riddicks ellende. De dvd bevat tal van extra’s die de mysteries van de wereld van Riddick ontrafelen.

Basisinfo:
Releasedatum: koopdvd 12 augustus
Genre: Animatie
Stemmen: Vin Diesel, Rhiana Griffith, Keith David, Roger L. Jackson
Regie: Peter Chung
Speelduur: 35 minuten

Extra's:
• From Pitch Black to The Chronicles of Riddick: Bridging the Gap
Een kijkje achter de schermen van het creatieve proces.
• Peter Chung - The Mind of an Animator
Een onthullend interview met de bejubelde animator Peter Chung, icoon in de tekenfilmwereld, waarin hij vertelt over het maken The Chronicles of Riddick: Dark Fury en zijn eigen visie geeft op de animatiekunst.
• Into the Light
Vin Diesel regisseur David Twohy gaan dieper in op de personages uit The Chronicles of Riddick.
• Animatic to Animation
Bewegende storyboards onthullen hoe enkele opwindende scènes uit de film tot stand komen, van concept tot finale animatie.FEESTJE!

Thijs (Antonie Kamerling) en Ben (Beau van Erven Dorens) zijn van kindsbeen onafscheidelijke vrienden. Stelletjes zijn verboden, saai. “One night stands zijn de toekomst!” Totdat Ben zo verliefd wordt dat hij gaat trouwen met een mooie meid van rijke komaf. Thijs voelt zich in de steek gelaten, verraden door zijn beste vriend. Als die beste vriend hem dan ook nog eens vraagt om getuige te zijn en de bruiloft te organiseren, grijpt Thijs zijn kans om de boel goed op stelten te zetten en alsnog hun oude jeugddroom – een hippe eettent – te realiseren. Dat één en ander niet uitdraait zoals verwacht, is wellicht het understatement van de maand...

Basisinfo:
Releasedatum: huurdvd 3 augustus, koopdvd 26 augustus
Genre: Romantische komedie
Cast: Antonie Kamerling, Beau van Erven Dorens, Chantal Janzen, Daphne Bunskoek
Regie: Ruud van Hemert
Speelduur: 95 minuten
Beeld: 16:9
Audio: 5.1, DTS
Extra's:
• Trailers
• Making of
• Videoclip: Romeo - Trijntje Oosterhuis - Stardancer
• Cast & Crew bios
• Bloopers
• Storyboards
• Deleted scenesPEOPLE I KNOW
He thought he’d seen it all, until the night he saw too much.

De New-Yorkse pr-manager Eli Wurman (Pacino) is intelligent, gewiekst en hondstrouw als het op zijn rijke en beroemde kliënteel aankomt. Tijdens zijn lange loopbaan heeft hij ze allemaal leren kennen: de miljonairs, de sterren en de machtigen van deze wereld. Geen crisis die hij niet wist te omzeilen, geen netelig probleem dat hij niet wist aan te pakken. Maar nu belandt zijn (fin de) carrière in een neerwaartse spiraal. De bekende acteur Cary Launer (Ryan O’Neal) wil dat Wurman het starletje Jilli op discrete wijze uit zijn leven wegretoucheert. Een kolfje naar Eli’s hand, denkt hij. Tot hij op een feestje belandt waar hij getuige is van een misdaad die de meest invloedrijke mensen van het land in een zeer kwaad daglicht kan stellen... Een ijzingwekkende misdaadthriller met een Pacino in bloedvorm.

Basisinfo:
Releasedatum: huurdvd 31 augustus, koopdvd 30 september
Genre: Thriller/Crime
Cast: Al Pacino, Kim Basinger, Téa Leoni, Ryan O’Neal, Richard Schiff
Regie: Dan Algrant
Speelduur: 95 minuten
Beeld: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1 - DTS

Extra's:
• trailer
• persconferentie

UIT HET ARCHIEF