:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: DOWN WITH LOVE
PERSBERICHT: DOWN WITH LOVE
Bron: Fox - Datum: 2004-01-16 - Geplaatst door: Serge
Down With Love is een genot om naar te kijken (Elle)

Deze elegante, hilarische komedie parodieert de romantische komedies met Doris Day en Rock Hudson uit de vroege jaren zestig, maar geeft het genre ook een heel eigentijdse, geweldig leuke invulling. Perfect voor Valentijn! Zet de kaarsen en wijn maar alvast klaar...

Het verhaal
Schrijfster Barbara Novak (Renee Zellweger - Chicago, Bridget Jones's Diary) brengt het boek Down With Love uit, waarin zij vrouwen aanspoort op dezelfde manier met mannen om te gaan als zij met vrouwen doen. Met andere woorden: “Liefde, nee dank je! Seks, ja graag!”.

Dit leidt tot grote ergenis bij het mannelijke geslacht, zo ook bij topjournalist en womanizer Catcher Block (Ewan McGregor – Moulin Rouge, Star Wars). Wanneer hij wordt gevraagd een interview met Barbara te houden, grijpt hij deze kans met beide handen aan. Hij zal bewijzen dat haar verhaal op leugens berust en proberen Barbara te laten bezwijken voor zijn charmes!

Sterke vertolkingen
Renée Zellweger heeft perfect dat vleugje geblokkeerde sexiness om de provinciale Barbara Novak te spelen. Ook Ewan McGregor komt bijzonder charismatisch en overtuigend uit de hoek, en laten we evenmin Hyde Pierce (Dr. Niles Crane in Frasier) vergeten, die onweerstaanbaar komisch overkomt in een stijf en nuffig karakter.

Romantische komedie
Down With Love begint als een imitatie van een komedie uit de vroege sixties, maar krijgt al snel een heel actueel tempo. Pillow Talk (1959) is de inspiratiebron voor regisseur Peyton Reed geweest. In Pillow Talk staan de gezworen vijanden Doris Day en Rock Hudson aanvankelijk tegenover elkaar, maar uiteraard worden ze verliefd op elkaar... Hoewel Down With Love veel verder gaat dan de genrefilms uit de fifties en de sixties, bezit het toch ook die heerlijke onschuld van toen liefde op het grote doek vooral met woorden en geestigheden werd aangekondigd. Geniet vooral ook van de geweldige retrolook die tot in de details is verzorgd. Uiteraard is er het roodgeblokte jurkje, maar ook de decors, de make-up en het gebruik van stockbeelden dragen bij tot de voortreffelijke sixties-styling. Kers op de taart van dit stilistische hoogstandje is de soundtrack en de knappe split-screenmontage.

Productinformatie:
Releasedatum koopdvd: 4 februari 2004
Releasedatum huurdvd: 3 februari 2004 (zonder extra's)
Genre: Komedie
Leeftijd: AL
Lengte: 98 min.
Geluid: Engels en Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 2.40:1 anamorfisch
Ondertiteling: Engels, Frans, Nederlands

Extra's koopdvd:
- Audiocommentaar van de regisseur
- Muziekvideo Here’s To Love
- 5 verwijderde scènes met aanvullende commentaar
- 4 featurettes
- 6 documentaires
- Haar- en garderobetests
- Muziekpromotie-spot


Recent nieuws van dezelfde bron