:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Cinéart >> PERSBERICHT: MOBUTU
PERSBERICHT: MOBUTU
Bron: Cinéart - Datum: 2003-12-05 - Geplaatst door: Werner
Les Films de la Passerelle en Cinélibre hebben het genoegen u de release op 8 december 2003 van de film en de TV-reeks, Mobutu, Roi du Zaïre op dubbele DVD aan te kondigen.

Het publieke en kritieke succes van deze film tijdens zijn release in de zalen in 1999 en de verschillende internationale TV uitzendingen heeft ons overtuigd van de universele belangstelling voor deze legendarische persoon. Daarom, in tegenstelling tot de DVD’s die gewoonlijk op Zone 2 Pal formaat uitgegeven worden, werd deze dubbele DVD op “All Zones NTSC” formaat uitgegeven. Dat betekent dat de DVD op om het even welke DVD-speler gelezen kan worden en wereldwijd verkoopbaar is.

Deze DVD heeft ook een drietalige navigatie nl. Nederlands, Frans en Engels en bevat:
• De film (135 minuten)
• De tv-serie bestaande uit 3 afleveringen (162 minuten)
• 2 Trailers (‘Mobutu, Roi du Zaïre’ en ‘Iran, sous le voile des apparences’)
• Exclusieve extra’s:
- Interview met Thierry Michel afgenomen door Louis Danvers (Le Vif/L’express) speciaal opgenomen voor de release van deze dubbele DVD in de prachtige tuinen van het Afrikamuseum in Tervuren. De regisseur neemt ons mee in zijn werk, zijn loopbaan, zijn eigen manier om Afrika te verfilmen en hij toont ons een nieuw perspectief op deze documentaire.
- Presentatie van de film met commentaar van Belgische critici waaronder Jan Temmerman (De Morgen) in het Nederlands (in het Frans door Louis Danvers en een bewerking door Simon Shrimpton-Smith in het Engels)
- Een historische reconstructie met vermelding van data en belangrijke gebeurtenissen
- De filmografie van Thierry Michel

Na de release in België op 8 december 2003, wordt deze dubbele DVD achtereenvolgens in verschillende Europese landen verdeeld door PLAY IT AGAIN SAM [PIAS]. Het doel van Les Films de la Passerelle en van Cinélibre is de verdeling te verzekeren in andere niet-Europese landen, waaronder natuurlijk een groot aantal Afrikaanse landen maar ook Canada en de Verenigde Staten (momenteel in onderhandeling).

Wij hopen dat dit kleine juweeltje Belgische filmkunst, op een kwaliteitsdrager, ervoor zal zorgen dat er nog ver buiten onze grenzen over hem gepraat zal worden.

UIT HET ARCHIEF