:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> I CARE A LOT
I CARE A LOT (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2022-02-22
FILM
"Er zijn geen mensen die deugen. Eerlijke mensen zullen nooit geen succes hebben. De eerlijke aanpak is gewoon iets dat bedacht is door de rijken zodat de rest arm blijft. In feite heb je maar twee soorten mensen: zij die nemen en zij die genomen worden. Het roofdier en de prooi". Welkom in het perverse wereldje van Marla Grayson (Rosamund Pike). Een bitch waar je meteen moet van kotsen, maar helaas wel het soort mens is waarvan je weet dat ze bestaan. Marla heeft samen met haar lief Fran (Eiza González, een grotere lookalike van Michelle Rodríguez vind je niet) een succesvol bedrijfje opgericht, waarbij ze de voogd wordt van oudjes die lijden aan dementie. De meest gewilde soort zijn de eenlingen. Eens ze via samenspraak met Dr. Karen Amos (Alicia Witt) onder de medicatie zitten en letterlijk gevangen zitten in de instelling, slaan de twee aasgieren aan het plunderen. Alles wat de oudjes bezitten verdwijnt in geen tijd op hun bankrekening. Niets kan er hun gebeuren, want het is nog legaal ook, want een voogd moet ook zijn brood zien te verdienen, niet waar?
Net zoals bij iedere graaier is ook bij Marla de buit nooit groot genoeg, en wanneer haar ogen vallen op Jennifer Peterson (Dianne Wiest, naast een rol in Footloose ooit nog twee keer Oscarwinnares voor de Woody Allen-films Hannah And Her Sisters en Bullets Over Broadway) loopt alles mis. Bij aanvang denken Fran en en Marla dat hun broodje gebakken is, want de verborgen diamanten die ze vinden, hebben een gigantische waarde, maar eens we het woeste smoelwerk van Peter Dinklage (ja, die van Game Of Thrones) zien, weten we dat het oplichtersduo het ergste mag vrezen.

I Care A Lot is één van de fijnste films die we afgelopen maanden zagen. Jonathan Blakeson (zelf houdt hij het liever op J. Blakeson) is een regisseur die weet wat hij moet doen om de kijker van de aandacht gaande te houden, een talent dat we al in The Disappearance Of Alice Creed zagen, en dat wordt in I Care A Lot herbevestigd. Deze zwarte komedie over de grabbelcultuur heeft een zeer doordacht scenario dat geen seconde verveelt, en je van een hilarische komedie naar een nagelbijtende thriller brengt om dan weer uit te monden in een spannende actiefilm. Rosamund Pike is een heerlijke keuze om een kutwijf te vertolken, en Peter Dinklage link je wel niet onmiddellijk met een Russische maffiabaas, maar de man doet dit uitstekend. Twee uur speelduur, maar de film flitst zo aan je voorbij. Hilarisch meesterwerkje!
BEELD EN GELUID
I Care A Lot is een zeer moderne film. Dat merk je aan de soundtrack met songs van Death In Vegas en De Staat, maar ook aan de manier van filmen. Blakeson kiest voor een enorm gevarieerd kleurenpalet dat gaat van wazige neonlichten tot hypermoderne interieurs. De detaillering is weliswaar nooit haarfijn, maar alles oogt ontzettend mooi verzorgd op deze Blu-ray die is uitgebracht bij The Searchers. De geluidsband is een DTS-HD MA 5.1 die naast een hippe soundtrack eveneens heel wat leuke effecten heeft, waardoor de film net als het verhaal één energieke brok vormt.

EXTRA'S

Niets is perfect in het leven, ook niet deze Blu-ray, want hier staan geen extra's op.
CONCLUSIE
I Care A Lot is een film die je moet gezien hebben. Een zwarte komedie over de graaicultuur die ontzettend grappig is, maar tevens spannend en met een briljante Rosamund Pike als onuitstaanbaar kutwijf en Peter Dinklage als een levensgevaarlijke Rus.coverStudio: The Searchers

Regie: J. Blakeson
Met: Rosamund Pike, Peter Dinklage, Eiza Gonzalez, Dianne Wiest, Chris Messina, Isiah Whitlock Jr., Alicia Witt, Macon Blair

Film:
8,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2020

Leeftijd:
16

Speelduur:
118 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
9789461878021


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen
 

Andere recente releases van deze maatschappij