:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SNOW ANGELS
SNOW ANGELS
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2021-06-22
SERIE
Met Snow Angels hebben we nog maar eens een Scandinavische misdaadserie die zoals steeds te vinden is op Lumière, maar hoewel je deze zesdelige reeks gerust mag onderbrengen tussen je andere crimi-reeksen, verschilt deze toch sterk van wat je doorgaans in dit genre aangeboden krijgt. Er is weliswaar een hele brok mysterie aanwezig, maar Snow Angels is ook een somber sociaal drama waar je de hand van de Dardenne-broers of Mike Leigh in terugvindt. Het leven zoals het is, en waarvan we weten dat het bestaat, maar het gemakshalve wel eens onder de mat durven te schuiven.
Het verhaal begint twee dagen voor Kerstmis. Terwijl de meeste gezinnen zich opmaken voor een familiefeest, wordt Zweden geteisterd door een zware sneeuwstorm. Lukas, een baby van vijf weken, verdwijnt op mysterieuze wijze. De moeder Jenni (Josefin Asplund) roept de hulp van de politie in, en wanneer de ijverige politieagente Alice (Eva Melander) arriveert, heeft die onmiddellijk door dat dit een misdaad is die niet in een oogopslag zal opgelost worden. De vader Salle (Ardalan Esmaili ) trekt meteen alle schuld naar zich toe omdat hij op de vlucht slaat, maar er is meer aan de hand.

Zes afleveringen gaat men op zoek naar een verloren baby, maar wie een doordeweekse misdaadserie verwacht komt hier wel mooi bedrogen uit. Er zijn heel wat nevenverhalen in het script verwerkt, die natuurlijk op het einde weliswaar mooi samenvloeien, maar het zorgt er toch voor dat je hierdoor een zeer gevarieerd relaas hebt. Er is een verpleegster die haar werk net iets te veel mee naar huis neemt en zich bekommert over een weggelopen zwangere tiener. Maar er is ook het privéleven van de agente dat zoals vaak in dit soort series een vastgelopen triest boeltje is. En dan is er natuurlijk het gezin zelf van de verloren baby. De moeder zit zwaar onder de drugs en vergeet daarmee de belangrijkste gebeurtenissen. Omdat ze het kind nooit gewild heeft en dat meerdere malen al heeft laten blijken, wordt ook zij verdacht. De vader houdt wel van zijn zoontje, maar het wordt vanaf het begin duidelijk dat hij in allerlei ingewikkelde intriges vervat zit die leiden naar georganiseerde misdaad. En dan is er ook nog de oma die zich bekommert over hun tienjarig doof dochtertje en alles op alles zet om ervoor te zorgen dat er geen contact meer is tussen het kind en de ouders.
Sterk geacteerd, en verre van conventioneel want de makers gooien de chronologie volledig overhoop waardoor je als kijker overladen wordt met (op het eerste gezicht onmogelijke) puzzelstukken. Na afloop is dan ook niets op wat het lijkt. De zware onderwerpen zoals kindermishandeling worden niet uit de weg gegaan. Een moeder die haar boorling in de vrieskou te slapen legt omdat ze gek wordt van het geween of ouders die zich volstampen met drugs terwijl hun tienjarig kind er staat op te kijken. Het zit er allemaal in. Het enige nadeel van deze donkere serie is wel dat het tempo iets te laag ligt, maar wellicht had je van onze Scandinavische vrienden niet anders verwacht. Snow Angels is typisch Zweeds, maar wel een reeks die een vinger op de stinkende wonde van de sociale armoede legt. Absoluut een aanrader, en één die zo sterk is opgebouwd dat je niet anders kan dan bingewatchen.

BEELD EN GELUID
Snow Angels wordt gepresenteerd in een box waarin je twee dvd’s vindt met daarop elk drie afleveringen die net geen uur duren. Kwaliteit voorop met voldoende detail en mooie kleuren, hoewel het kleurenpalet vooral uit grauwe en grijsachtige tinten bestaat. Voor het geluid kan je rekenen op een Dolby Digital 5.1 en die wordt natuurlijk overheerst door Zweedse dialogen, en met wat minimale geluidseffecten.
EXTRA'S
Op deze release staan er geen extra’s.

CONCLUSIE
Snow Angels is een zesdelige reeks die gaat over een verdwenen baby. Alle beschuldigende vingers gaan naar de richting van de aan drugs verslaafde moeder en vader die zich bezig houdt met stinkende zaakjes, maar er is meer aan de hand.cover
Studio: Lumière

Regie: Anna Zackrisson
Met: Ardalan Esmaili, Cecilia Nilsson, Eva Melander, Josefin Asplund, Maria Rossing, Shanti Roney

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2020

Leeftijd:
12

Speelduur:
348 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5407003482539


Beeldformaat:
2.00:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Zweeds Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij