:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NURSE
NURSE (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2014-05-29

FILM 
Een normaal mens zou beginnen te bibberen als hij aan een ziekenhuis denkt, maar wegens vreemde (niet te verklaren) redenen raken jongens seksueel geprikkeld als ze aan een kortgerokte verpleegster denken. Bingo!, moet regisseur Douglas Aarniokoski hebben gedacht. Je neemt een prachtvrouw, stopt haar in een verpleegsterpakje en je maakt er bovendien nog een seriemoordenares van. Laten we er bovendien een 3D-film van maken zodanig dat de kijker de fenomenale lichaamsbouw van de hoofdactrice extra kan bewonderen. Zoiets moet toch lukken, niet? In de bioscoop was dat evenwel niet het geval, want deze bizarre exploitationfilm kwam regelrecht op de dvd-markt terecht. Is Nurse 3D goed? Neen. Is hij leuk? Een beetje wel.

Danni (Katrina Bowden) gaat aan de slag als verpleegster. De knepen van het vak worden haar door de wulpse Abby Russell (Paz de la Huerta) aangeleerd. Danni heeft een ongezonde bewondering voor haar lerares, ze is zelfs een tikkeltje verliefd op haar (kwestie van wat lesbische scènes in de film te kunnen gooien!). Na een tijd merkt Danni dat haar nieuwbakken hartsvriendin eigenlijk een monster is. Na de werkuren zoekt zij overspelige echtgenotes op. Eenmaal ze in haar web zijn gevangen, moeten de schuinsmarcheerders het met de dood bekopen.

Het verhaal stelt bitter weinig voor en bulkt van de clichés, maar dat kun je eigenlijk van iedere horrorfilm zeggen. Ook de cast doet het niet slecht. Paz de la Huerta die we kennen als één van Nuckys liefjes uit Boardwalk Empire kan wel niet acteren, maar het voormalige fotomodel doet waarvoor ze is gevraagd: met haar blote lijf paraderen dus. De horrorscènes zijn lekker gruwelijk, maar het is vooral Douglas Aarniokoski die niet vrijuit gaat. Deze man leerde als assistent bij From Dusk Till Dawn, Fear And Loathing In Las Vegas en Austin Powers: International Man Of Mystery wel hoe hij een camera moet hanteren, jammer genoeg neemt hij zichzelf veel te serieus. Op sommige momenten denkt Aarniokoski dat hij een meesterwerk als bijv. Basic Instinct draait, terwijl het in feite niet meer dan een leuk niemendalletje is dat beter had gewerkt indien het in de handen van één zijn van leermeesters (Tarantino dus) zou zijn gevallen. Nu goed, Nurse 3D verveelt geen seconde en is zelfs beter dan de doorsnee horrorfilm die je in de winkels vindt, alleen zat er in dit leuk concept heel wat meer. 

BEELD EN GELUID
Mensen die deze prent in huis willen om te kicken op het lijf van Paz de la Huerta zullen zeer tevreden zijn, want er valt maar weinig op te merken aan de technische kant van het zaakje. De kleuren lijken wel artificieel, maar dat heeft aan zulke films alleen maar een extra tintje. Bovendien kun je kiezen tussen de 2- en3D-versie. Opnieuw valt er weinig fouts te zeggen over de beeldkwaliteit, wel dient het brilletje louter om bepaalde lichaamsdelen van Paz de la Huerta beter te kunnen bewonderen. Inderdaad, wat je tegenwoordig op onze pagina’s leest!

EXTRA'S
Op deze disk staat geen extra materiaal.

CONCLUSIE
Wie denkt dat film niet meer dan wat vrouwelijk bloot en bloederige scènes moet zijn, zal ongetwijfeld Nurse 3D een plaatsje in zijn hart gunnen. Wie echter meer van cinema verwacht, zal toegeven dat deze erotische horrorfilm een leuk tussendoortje is, maar zeker niet meer dan dat!
coverStudio: A-Film

Regie: Douglas Aarniokoski
Met: Paz de la Huerta, Katrina Bowden, Judd Nelson, Boris Kodjoe

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2013

Leeftijd:
16

Speelduur:
84 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8716777949504


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij