:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOMEFRONT
HOMEFRONT
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2014-06-06
FILM 
Jason Statham maakt de laatste tijd zo veel films aan de lopende band dat zijn carrière wel eens vliegensvlug op de dvd-markt zou kunnen belanden. Het is inderdaad al sinds The Expendables 2 geleden dat zijn films het langer dan een drietal weken in de bioscoop uitzongen en met Homefront was dat niet anders. Nu ja, echt veel reden tot klagen hebben de producers niet omdat naar verluidt het budget van 20 miljoen dollar aan de bioscoopkassa verdubbeld is. Maar goed, waarschijnlijk lagen de verwachtingen van producer en scenarioschrijver Sylvester Stallone (jawel!) toch wat hoger. Vooral, en dat zullen heel wat lezers niet geloven, omdat Homefront een verdraaid goede Jason Statham-film is geworden.

Over het onderwerp zelf moet je je niet te veel illusies maken, want dat heb je al vaker gehoord. Maar het is vooral de opgedreven spanning die regisseur Gary Fleder (ooit nog op de A-lijst met thrillers als Don’t Say A Word en Kiss The Girls) in zijn film stopt die Homefront optilt naar een hoger niveau dan de doorsnee actiefilm. Bij een vorige missie liep het behoorlijk fout af voor politieagent Phil Broker (Jason Statham). Hij had een undercoveropdracht bij een gevaarlijke motorbende die drugs verhandelt. De boeven raakten wel achter de tralies, maar tijdens de ontknoping werd de zoon van de bendeleider doorzeefd met een regen van kogels. Broker beseft dat hij maar beter zijn biezen pakt en verschanst zich daarom in een afgelegen dorp samen met zijn dochtertje Maddy (Izabela Vidovic). Maar ook daar loopt het fout. Door een dom toeval komt de gewezen flik in aanraking met de lokale drugshandelaar Gator (James Franco) die banden blijkt te hebben met de motorbende die nog steeds op wraak zint.

Niks nieuws onder de zon, maar dat is helemaal niet erg. Homefront is een geslaagde knipoog naar de hoogdagen van de traditionele actiefilm. Dat is normaal, want eigenlijk was het de bedoeling dat Stallone de hoofdrol zou spelen. Door omstandigheden is deze film in de wachtkamer blijven liggen tot op het moment dat Sly het verhaal herschreef en besloot om ook producer te worden. Statham doet wat we van hem gewend zijn: kloppen en nog eens kloppen dus! Ook opmerkelijk is het feit dat James Franco, die al bij al toch één van de nieuwe wonderkinderen in Hollywood is, de hoofdrol in deze B-film vertolkt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Winona Ryder als speedhoertje. Op het einde zakt de film wel een beetje in elkaar door net iets te veel clichés, maar desalniettemin is Homefront één van de betere actieprenten van het moment.

BEELD EN GELUID
Als we het over het beeld hebben, dan moeten we de film absoluut in twee delen opsplitsen. Met de dagopnames is er niks mis en krijg je een meer dan behoorlijke kwaliteit. De details zijn loepzuiver en de kleuren uiterst verzorgd. Minder enthousiast zijn we als het avondlicht valt. Het kleurenpalet wordt dan overwegend geel waardoor alles in elkaar dreigt te vloeien. Over het geluid hoor je ons niet klagen. De meppen die Statham uitdeelt knallen uit de speakers. Een ideale prent dus om je homecinema tot leven te laten komen.

EXTRA'S
Er staat geen extra materiaal op deze uitgave.

CONCLUSIE
Homefront is een aanrader voor fans van traditionele actiefilms zoals we die vroeger van Stallone of Schwarzenegger kenden. Een klassieker zal deze Stallone-productie wellicht niet worden, maar beslist de moeite... tenminste als je op Stathams smoelwerk kan kijken!


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Gary Fleder
Met: Jason Statham, James Franco, Winona Ryder

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
6/10


Regio:
B

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2013

Leeftijd:
16

Speelduur:
101 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8715664109748


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen