:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ASSASSINS, THE
ASSASSINS, THE
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2014-03-23
FILM
Ooit liep menig cinefiel te geilen op alles wat uit Azië kwam. Plots waren Amerikaanse en Europese prenten inferieur en golden films zoals Crouching Tiger, Hidden Dragon of House of Flying Daggers als het voorbeeld van hoe innoverende cinema er uit moest zien. Vijftien jaar later en duizenden kopieën verder is de filmliefhebber op zijn stappen teruggekeerd. Zo verdween bijv. A Touch OF Sin, al bij al toch één van de paradepaardjes op de laatste editie van het Filmfestival van Gent, na amper een paar weken uit de bioscooptheaters. Met The Assassins van Linshan Zhao was het nog erger gesteld, want deze prestigieuze film verscheen bij ons regelrecht op de koopmarkt. De reden daarvoor moet je niet ver zoeken. Films als deze zijn wel goed gemaakt, alleen hebben we ze veel te veel gezien waardoor de filmliefhebber nauwelijks nog interesse heeft voor dit soort releases.

Alles speelt zich af in het jaar 198. Cao Cao (Chow Yun Fat) is de eerste minister van de Han-dynastie. Die despoot staat in de geschiedenisboeken bekend als een wrede man die niet vies was van barbaars geweld. Zoals onlangs nog maar eens in de straten van Kiev werd bewezen duren de liedjes van dictators meestal niet lang. Ook in het geval van Cao Cao worden er plannen gesmeed om de alleenheerser om te brengen. Vanaf hun prille kinderjaren krijgen zowel Ling Ju (Liu Yifei) als Mu Shun (Tamaki Hiroshi) een grondige opleiding in allerlei vechtsporten om later Cao Cao te vermoorden. Als de tijd rijp is worden de twee naar Cao Cao gestuurd, maar Ling Ju heeft nog iets anders in haar mars dan vlotte kungfubewegingen: haar mooie lichaam.

Liefhebbers van Aziatische films waarin martialarts hand in hand gaan met degelijke kwaliteit zullen wel een boodschap hebben aan deze film. Zij die het concept beu zijn laten deze dvd toch maar beter in de rekken staan, want deze prent van Linshan Zhao biedt niks nieuws.

BEELD EN GELUID
In de Benelux is deze Chinese spektakelfilm niet op Blu-ray uitgebracht. Dat is natuurlijk jammer, want we kunnen ons voorstellen dat dit soort film op een blauw schijfje echt wel een meerwaarde biedt. Toch mogen we, zoals dat vaak het geval is bij Universal, niet klagen. In de meeste scènes komen de magistrale kleuren goed over en is er geen sprake van storingen. Het geluid is, op de irriterende voice-over na, meer dan goed. Er wordt al eens een robbertje gevochten en daardoor komen ook de speakers geregeld tot leven. Tja, soms heeft geweld zijn voordelen!

EXTRA'S
Er staat geen extra materiaal op dit schijfje.

CONCLUSIE
The Assassins is een degelijke, maar routineuze film die een kans vderdient bij fans van Aziatische films. Majestueuze gevechten en oogverblindende decors zijn de hoofdingrediënten van deze prent. Mooi, dat wel, alleen hebben wij nood aan iets anders.cover
Studio: Universal

Regie: Linshan Zhao
Met: Yun-Fat Chow, Yifei Liu, Hiroshi Tamaki

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Martial Arts

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2012

Leeftijd:
16

Speelduur:
103 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582923131


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Chinees Dolby Digital 5.1
 


Ondertitels:
Nederlands, Frans, Duits, Engels
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij