:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> KICK-ASS 2
KICK-ASS 2 (BLU-RAY)
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2013-12-26
FILM
De exploten van Dave en Mindy als Kick-Ass en Hit Girl in de eerste film hebben ervoor gezorgd dat meer mensen besloten om gemaskerd de straat op te gaan om de misdaad te bestrijden. Dave en Mindy proberen ondertussen om het eerste team van superhelden te vormen, maar als Hit Girl betrapt wordt door haar voogd, wordt ze gedwongen om zich te gedragen als een normaal meisje dat braaf naar school gaat, zich bezighoudt met populair zijn en die shoppen als de hoogste vorm van plezier maken beschouwt.

Dave besluit dan maar om als Kick-Ass in zijn eentje verder te doen, maar lang blijft hij niet alleen. Op een avond wordt hij tijdens een gevecht gered door Dr. Gravity die hem introduceert bij "Justice Forever", een groep bezorgde burgers die in navolging van Kick-Ass en Hit Girl maskers opgezet hebben om onder de leiding van Colonel Stars & Stripes, een voormalige huurmoordenaar van de maffia, de georganiseerde misdaad te bestrijden.

Ondertussen heeft Red Mist nog steeds geen vrede genomen met het feit dat zijn misdadige vader gestorven is door Kick-Ass en als ook zijn moeder het leven laat, besluit hij om de eerste superschurk in de wereld te worden. Als "The Motherfucker" huurt hij enkele criminelen in en bedenkt een plan om het leven van Kick-Ass en al zijn vrienden te verzuren...

Kick-Ass 2 is verre van wat je ervan zou verwachten. De eerste film bevatte nogal wat humor en de toevoeging van Jim Carrey aan de cast laat vermoeden dat het slapstickniveau zou stijgen. Niets is echter minder waar, want het aantal grappen en grollen wordt serieus naar beneden gehaald en in de plaats krijgt u een moraal die duidelijk maakt dat er consequenties verbonden zijn aan de acties die je neemt. Deze verandering in toon is nogal onverwacht en maakt de film een stuk zwaarder dan de eerste, maar zorgt er eveneens voor dat deze Kick-Ass 2 toch wel verfrissend werkt. Het is allemaal een beetje scherper en duisterder in vergelijking met deel 1.

Niet iedereen zal echter even gelukkig zijn met deze verandering en dat regisseur en scriptschrijver Jeff Wadlow er niet in slaagt om het verhaal vloeiend in beeld te brengen, helpt ook al niet. Er wordt nogal veel gepraat en de actiescènes lijken aparte stukken te zijn die men achteraf tussen de dialogen geplakt heeft zonder een fatsoenlijke overgang. Een consequent tempo dat de kijker bij de hand neemt en van de ene naar de andere scène leidt is een duidelijk gemis hier.

Dat gezegd zijnde willen we wel duidelijk maken dat Kick-Ass 2 allesbehalve een mislukking is. Aaron Taylor-Johnson (Kick-Ass) maakt misschien nog steeds geen verpletterende indruk als Kick-Ass, maar Chloë Grace Moretz laat nogmaals zien dat ze een echte topactrice is, zowel als de flamboyante Hit Girl als de ietwat timide Mindy Macready, die moeite heeft met het normale leven van een tiener. Jim Carrey op zijn beurt is bijna onherkenbaar als Colonel Stars & Stripes en hij mag dan wel weer serieus krankzinnig voor de dag komen, hij slaagt er perfect in om te balanceren op de fijne lijn tussen geschift en zware overacting.

Tel bij de goede acteerprestaties de toegevoegde moraal  die ervoor zorgt dat de minutieus opgebouwde clou van de eerste film even minutieus afgebroken wordt en je hebt een perfect en voldoening brengend slot. Voor wie meer van hetzelfde verwachtte zal deze Kick-Ass 2 waarschijnlijk een teleurstelling zijn, maar als je deze sequel werkelijk bekijkt als het verlengde van deel 1, word je beloond met een verhaal dat zeker de moeite waard is.

BEELD EN GELUID
Kick-Ass 2 wordt geleverd met een superbe beeldkwaliteit en een niveau van detail dat schitterend is. Je moet echt zoeken naar minuscule foutjes om toch maar iets negatiefs te vinden. In dit departement kunnen we zeggen dat sommige scènes een beetje softer ogen dan de film in zijn geheel en hier en daar kan je een klein beetje aliasing opmerken. Je moet echter al heel goed uitkijken om dat op te merken.

Er wordt nogal veel gepraat in Kick-Ass 2, dus verstaanbare dialogen zijn belangrijk en de bijgeleverde 5.1 HD MA-track stelt op dat vlak allesbehalve teleur. In de rustigere sequenties krijgen we kristalheldere dialogen die gesupporteerd worden door subtiele effecten en achtergrondgeluiden die perfect gepositioneerd zijn en die doorvloeien naar de zijspeakers. Als de actie losbrandt, worden alle kanalen dan weer aangesproken om een zeer dynamisch geheel te vormen waarbij zowel de lage, de midrange en hoge tonen samenwerken en we gebombardeerd worden langs alle kanten met muziek en effecten terwijl ook hier de dialogen de nodige prioriteit krijgen. Excellent!

EXTRA'S
We beginnen met een audiocommentaartrack waarin regisseur Jeff Wadlow vbijgestaan wordt door verschillende leden van de cast om te mijmeren over het opnemen van de film en Wadlow zelf wat inzicht geeft in bepaalde beslissingen die genomen zijn. De alternatieve opening spreekt voor zich en ze wordt eveneens begeleid door een commentaartrack waarin de verschillen met de originele versie besproken worden. Vervolgens is er nog een 5 minuten durende feature over het maken van de achtervolgingsscène waarin Hit Girl op het dak van een busje ligt.

In "Big Daddy Returns" krijgen we wat storyboards met commentaar te zien van een scène die nooit gemaakt is en dan zijn er nog zes verlengde scènes om te eindigen bij de zogenaamde "Making-of", een paar korte features waarin men inzoomt op de wapens en stunts, de designers wat meer mogen vertellen over hoe ze de wereld van Kick-Ass tot leven brachten en de inbreng van regisseur Wadlow bij het project.

CONCLUSIE
Kick-Ass 2 wordt in het algemeen een stuk minder gewaardeerd dan het eerste deel en dat is niet verrassend. De toon is een heel stuk serieuzer geworden terwijl je met de toevoeging van Jim Carrey aan de cast net het omgekeerde zou verwachten. Regisseur Wadlow slaagt er op geen enkel moment in om de film als een geheel te presenteren, met de actiescènes als beste voorbeeld van slecht knip- en plakwerk. Zeggen dat het een totale mislukking is gaat ons echter veel te ver. De acteerprestaties zijn meer dan fatsoenloijk en als je het verhaal echt als verlengde bekijkt van de eerste film, krijg je wel een perfecte afsluiting.coverStudio: Universal

Regie: Jeff Wadlow
Met: Aaron Taylor-Johnson, Augustus Prew, ChloŽ Grace Moretz, Christopher Mintz-Plasse, Clark Duke, Jim Carrey, Morris Chestnut

Film:
7/10

Extra's:
5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Superhelden

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2013

Leeftijd:
16

Speelduur:
103 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582938937


Beeldformaat:
2.40:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Duits DTS 5.1
Frans DTS 5.1
Italiaans DTS 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Italiaans, Noors, Portugees, Zweeds
Extra's:
• Alternate Opening
• Audiocommentaar
• Big Daddy Returns: The Unshot Scene
• Hit Girl Attacks: Creating the Van Sequence
• The Making of Kick-Ass 2
• Verwijderde Scènes

Andere recente releases van deze maatschappij