:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DELICATESSE, LA
DELICATESSE, LA
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2012-11-30
FILM
Net zoals Mark Hamill voor eeuwig Luke Skywalker zal blijven, dreigt ook het lieve snoetje van Audrey Tautou voor altijd vereenzelvigd te worden met dat van Amélie Poulain. De Française was wel te zien inThe Da Vince Code, maar toch bleek Amélie Poulain algauw zowel een zegen als een vloek te zijn. La Délicatesse is één van de laatste Franse producties waarin Tautou te bewonderen valt. Het resultaat is een komedie dat niet slecht oogt, wel ben je ze een uur nadien vergeten.


Natalie (Audrey Tautou) heeft met haar man François (Pio Marmaï) een ideale relatie. Hij is er steeds voor haar en van iedere gebeurtenis maakt hij wel iets romantisch. Helaas slaat het noodlot toe wanneer haar echtgenoot tijdens het joggen wordt aangereden. De verwondingen zijn fataal en ook al heeft Natalie veel verdriet, blijft ze toch niet bij de pakken zitten en de jonge vrouw stort zich vol overgave op haar job. Natuurlijk hebben andere mannen interesse in de alleenstaande vrouw. Haar baas Charles (Bruno Todeschini) bijv. De man probeert dan ook alles om de mooie dame in zijn bed te krijgen, maar toch wil Natalie daar niet van weten. Integendeel, tot groot onbegrip van haar vrienden begint de brunette een relatie met Markus (François Damiens), een Zweedse slungel die niet meteen een handige harry is. Soms lijkt het zelfs alsof deze pineut voor het ongeluk is geboren en uiteraard begrijpt de drommel niet waarom zo'n mooie dame hem uitgekozen heeft.

Dit luchtig verhaaltje is ontsproten aan het brein van David Foenkinos. Samen met zijn broer Stéphane verfilmde hij zijn roman tot een onderhoudende Franse komedie die jammer genoeg uitblinkt door haar oppervlakkigheid. De dialogen zijn vaak inhoudsloos en even origineel als die uit een stationsromannetje. De situaties waarin Natalie verzeild raakt zijn wel leuk, doch zullen ze in werkelijkheid niet gauw voorkomen. Je lacht, want je wil alleen maar wegdromen als je zo'n film bekijkt? Dat kan natuurlijk een reden zijn, alleen vertolken de acteurs hun rol zo saai dat je je er nooit mee verbonden voelt. Audrey Tautou is de laatste jaren niet meer dan een gezicht geworden, want ook al kan deze actrice behoorlijk acteren, volstaat blijkbaar haar sympathiek snoetje om haar te casten. François Damiens is als onhandige kluns in het begin van de film best leuk, toch maakt hij zich vrij vlug schuldig aan overacting.


La Délicatesse is een matige Franse feelgoodfilm die gebukt gaat onder een inspiratieloze regie en enkel aan te raden is voor filmfans die tevreden zijn met enkele romantische beelden.

BEELD EN GELUID
Het geluid van de film is standaard, ofschoon er een leuke soundtrack aanwezig is. De kleuren zijn natuurlijk, maar nooit loepzuiver. Er is evenwel geen filmgrain aanwezig.

EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze dvd en dat is geen gemis, de extra's bij dit soort films zijn immers meestal verwaarloosbare troep.


CONCLUSIE
La Délicatesse is een routineuze romantische komedie zonder verrassingen. De regie is vervelend en de film is jammer genoeg nog maar eens een bewijs dat de populariteit van Audrey Tautou tanende is.


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: David en Stéphane Foenkinos
Met: Audrey Tautou, François Damiens, Pio Marmaï, Marc Citti, Joséphine de Meaux, Audrey Fleurot

Film:
5,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Romantiek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2011

Leeftijd:
AL

Speelduur:
108 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
9789461871152


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij