:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BATTLE GIRLS VERSUS YAKUZA 2: DUEL IN HELL
BATTLE GIRLS VERSUS YAKUZA 2: DUEL IN HELL
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2012-06-15
FILM
De Japanse filmmaatschappij Viemo wist zich de laatste jaren te specialiseren in geweld- en horrorfilms die rechtstreeks op dvd worden uitgebracht met als grootste ster de voormalige pornoactrice Asami. In een tijdspanne van één jaar werd zowel het eerste als het tweede deel van Battle Girls Versus Yakuza uitgebracht en uiteraard zijn de hoofdingrediënten van deze films: brutaal geweld, actie en erotiek, of wat had u gedacht? Een intelligent scenario misschien? Als u dat had verwacht dan bent u eraan voor de moeite, want het simpel verhaaltje is gemakkelijk in enkele zinnetjes samen te vatten en zelfs dan moeten we nog voorzichtig zijn dat we de (voorspelbare) plot niet onthullen.


Sinds de Shoryu-clan de macht heeft overgenomen, zucht de Japanse bevolking onder de macht van de gewelddadige Yakuza. Deze bende wordt geleid door ene Murakawa, een topgangster die ons reeds vanaf de eerste minuut toont hoe hij zijn vriendin middendoor zaagt omdat ze ervan wordt verdacht haar vriendje te hebben bedrogen. Samen met zijn handlangers zaait Murakawa verderf in de Japanse straten tot op het moment dat Asami opduikt. Asami is een beruchte Yakuza-jaagster. De enige persoon die de mooie verschijning van Asami en haar wraakacties kan stoppen is Akira, de nummer één onder alle huurmoordenaars en het soort vrouw dat zonder medelijden haar tegenstander doodt.


De rest van het verhaal laten we aan uw fantasie over, maar het hoeft geen betoog dat de makers van dit soort films niet wakker liggen van de scenario's en hun inhoud. Iedere scène is er één die bol staat van expliciet grof geweld en het vele nepbloed stroomt bijna letterlijk van je televisiescherm. De film verschilt van de meeste martialarts-films omdat het geweld wordt ontleend aan tal van goedkope horrorfilms. Geen enkele acteur of actrice zal het grote boek van de filmgeschiedenis halen door zijn of haar acteerprestaties, doch spelen ze allemaal met een groot enthousiasme dat niet altijd in (peperdure) Hollywoodfilms aanwezig is. Deze geestdrift merk je eveneens bij regisseur Shin'ichi Okuda die geregeld een hommage brengt aan bepaalde filmgenres, zo moet je maar eens kijken naar het duel tussen Akira en Asami dat een prachtig eerbetoon is aan de spaghettiwestern.
BEELD EN GELUID
Wellicht zal de Vorsprung durch Technik er voor iets tussen zitten, toch blijft het beklijvend om te zien welk feilloos beeld de goedkope Japanse producties bezitten. Alles is haarscherp te zien, wat natuurlijk een bonus is voor mensen die een zwak hebben voor Aziatische schoonheden, of zo u wil voor de sadisten.

EXTRA'S

Ook al heeft men gekozen om de making-of-filmpjes van zowel het eerste als het tweede luik op deze dvd te gooien, valt er toch maar weinig te zien. De boodschap is dat wie over een gezonde dosis fantasie beschikt en maar weinig middelen heeft, steeds een geslaagde film in elkaar kan boksen. Let ook op de fascinerende beelden die aantonen hoe beleefd de Japanners wel zijn, zo buigt een meisje vriendelijk voor de regisseur nadat zij liters nepbloed over haar gezicht heeft gekregen.

 


 

CONCLUSIE
Volgens de regels van de filmtechniek (welke die ook mogen zijn en wie ze ook mag hebben uitgevonden) is Battle Girls Versus Yakuza 2: Duel In Hell geenszins een geslaagde film. Wie echter verzot is op Japanse B-films die flirten met excentrieke horrorfilms zal deze dvd met open armen ontvangen.
cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Shin'ichi Okuda
Met: Asami, Naoki Kawano, Hitomi Miwa, Kenji Motomiya, Porche Okite

Film:
7/10

Extra's:
4/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Martial Arts

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
16

Speelduur:
75 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717903483282


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Japans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers
• The Making Of Battle Girls Versus Yakuza 1 & 2 (19 minuten)

Andere recente releases van deze maatschappij