:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PAPER MAN
PAPER MAN
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2012-02-15
FILM
Richard Dunne is een man van middelbare leeftijd. Zijn eerste werk The Renderer heeft geen groot succes geoogst en al bij zijn tweede boek heeft Richard te kampen met een writer’s block. Samen met zijn vrouw huurt hij een chalet op Long Island. Weg uit zijn vertrouwde omgeving en op enige afstand van de bewoonde wereld hoopt Richard weer inspiratie te vinden. Zijn vrouw Claire zal hem alleen in het weekend bezoeken. Zij is een succesvol chirurg en heeft wel betere dingen te doen. Eigenlijk is Richard de absolute tegenpool van zijn vrouw. Terwijl Claire zelfzeker, georganiseerd, volwassen en praktisch ingesteld is, is Richard eerder verward, kinderlijk en onzeker.


Eens alleen in zijn nieuwe woonst, wordt het al snel duidelijk waarom Richards werk niet wil vlotten: hij wordt constant afgeleid door o.a. de spuuglelijke zetel of één van de schilderijtjes en ook zijningebeelde vriend Captain Excellent is een bron van afleiding, want hoewel de auteur al een man van gemiddelde leeftijd is, wordt hij immers nog steeds gevolgd door een denkbeeldige superheld die te pas en te onpas commentaar levert op zijn manier van handelen. Als hij weer eens vastloopt op de eerste zin van zijn nieuw boek, besluit Richard om het plaatselijke dorpje een bezoek te brengen. Daar maakt hij kennis met het jonge meisje Abby. En om de één of andere vreemde reden lijkt het te klikken tussen de twee. Richard betaalt Abby om op zijn huis te passen terwijl hij er ’s avonds op uit trekt en hoewel zij een pak jonger en een stuk volwassener lijkt te zijn dan de schrijver, bouwen de twee een uitzonderlijke vriendschap op. Bovendien blijkt dat ze meer gemeenschappelijk hebben dan men op het eerste gezicht zou denken…


Zowel Kieran Mulroney als zijn schoonzus Michele Mulroney zijn met Paper Man aan hun eerste regiewerk toe. Het is meteen een schot in de roos. Hoewel de film vrij traag op gang komt en in het begin zelfs vrij bizar lijkt te zijn, verveelt het verhaal nooit en worden we als kijkers rustig naar een prachtige ontknoping geleid. In de hoofdrollen herkennen we Jeff Daniels (Dumb and Dumber)  als Richard, Emma Stone (Zombieland) als Abby, Ryan Reynolds (Green Lantern) als Captain Excellent en Lisa Kudrow (Friends) als Claire.


BEELD EN GELUID

De beeldkwaliteit van Paper Man is degelijk voor een dvd-release. Er zitten geen opmerkelijke fouten in het beeld en ook ruis blijft beperkt. Op de dvd staat een 5.1-geluidstrack, maar die is lang niet altijd duidelijk aanwezig. Alleen in de scènes waarin Richard een feestje organiseert voor de vrienden van Abby komt het geluid duidelijk van verschillende kanten. In de rest van de film is dat helemaal niet zo uitgesproken, wat logisch is gezien de aard van de film.

EXTRA'S
De dvd bevat behalve de trailer van Paper Man nog drie andere trailers van films uit de A-film-catalogus namelijk Sympathy for Delicious, Conviction en The Greatest.


CONCLUSIE

Paper Man is een erg mooie, ingetogen maar toch ook ietwat bizarre film. Voor wie de film graag bekijkt om Ryan Reynolds aan het werk te zien, zal Paper Man eerder teleurstellend uitvallen. De populaire acteur komt immers heel wat minder aan bod dan de verhaallijn en de hoes van de dvd laten vermoeden.


cover
Studio: A-Film

Regie: Kieran Mulroney, Michele Mulroney
Met: Jeff Daniels, Emma Stone, Ryan Reynolds, Lisa Kudrow

Film:
7/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
9

Speelduur:
106 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8716777937105


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij