:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CAMINO, EL
CAMINO, EL
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-11-03
FILM
Elliot heeft heel zijn kindertijd en jeugd doorgebracht in weeshuizen, pleeggezinnen en instellingen. Door constant van de ene plaats naar de andere te verhuizen, heeft hij geen echte thuis, geen familie en geen vriendenkring. Wanneer z'n oude kennis Matthew contact met hem zoekt en hem uitnodigt, heeft hij dan ook alle reden om daar op in te gaan. Elliot en Matthew hebben als kind enkele maanden samen in een weeshuis gezeten. Met zijn jong en schattig uiterlijk werd Matthew al gauw geadopteerd. Elliot had minder geluk. Ondanks het feit dat ze nooit veel tijd samen hebben doorgebracht, hebben de jongens een speciale band. Nu Matthew terminaal is, wil hij het contact met Elliot herstellen. Als de twee jonge mannen elkaar na al die jaren weerzien, is er meteen weer dat wederzijds vertrouwen dat ze ook als kind ervoeren. Matthew wil zijn verhaal doen en zijn vriend moet dat voor hem filmen. Hij wil duidelijk maken dat hij het goed heeft gehad tijdens zijn leven.


Op Matthews begrafenis maakt Elliot kennis met Gray, een jeugdvriend van Matthew en Lily, Matthews ex-lief. Hoewel het drietal op het eerste gezicht heel verschillend is, delen ze één ding: ze zijn alle drie op de dool, geen van hen heeft een duidelijk levensdoel. In een poging hun verlies een plaats te geven, beslissen Lily en Gray Matthews as te stelen en met de urn naar Mexico te rijden. Uiteindelijk mag ook Elliot mee. Tijdens hun tocht doorheen Amerika worden ze niet alleen geconfronteerd met de dood van Matthew, maar met nog heel wat andere onverwerkte zaken uit hun verleden en hun leven. Gray is een rijkeluiszoontje uit Washington D.C. die een verstoorde relatie heeft met zijn vader. Bovendien heeft hij zonet zijn zwangere vriendin in de steek gelaten. Lily werkt als danseres terwijl haar moeder denkt dat ze een hardwerkende studente is. Niet dat het veel uitmaakt, want Lily's moeder heeft toch niet de minste interesse voor haar dochter. Vandaar dat Lily zich vaak op alcohol en pillen stort in een poging haar teleurstelling te vergeten. En dan is er nog Elliot. Hij vult zijn dagen met het filmen van locaties en mensen die hij ontmoet. Maar dit alles kan hem het verleden - en meer bepaald de tragische dood van zijn moeder - niet doen vergeten.


Hoewel ze er alle drie op uit zijn Matthews as naar de eindbestemming te brengen, verloopt de reis toch niet altijd even vlot. Hun onderlinge verschillen en hun persoonlijke problemen zorgen af en toe zelfs voor explosieve situaties. Zullen ze dat alles opzij kunnen schuiven in de nagedachtenis van hun vriend?

Voor regisseur Erik S. Weigel is El Camino de eerste langspeelfilm. Eerder regisseerde hij al twee kortfilms en werkte hij als producer aan enkele grotere films zoals Rabbit Hole. Bij de cast herkennen we Elisabeth Moss als Lily, Leo Fitzpatrick als Elliot en Christopher Denham als Gray. Hoewel de drie personnages wel wat diepgang konden gebruiken, leek vooral Elisabeth Moss daarin te slagen.


BEELD EN GELUID

El Camino is in de eerste plaats een praatfilm en dat merk je aan de beeld- en geluidskwaliteit. Het beeld heeft geen opmerkelijke fouten, maar is zeker niet indrukwekkend. Aangezien de drie hoofdpersonages Amerika doorkruisen om de as van Matthew naar Mexico te brengen, hadden we graag gezien dat aan dit prachtige decor wat meer aandacht werd besteed. Maar dat is dus niet het geval. Alle scènes zien er ongeveer hetzelfde uit, waar de drie jongeren zich ook bevinden. Ook de geluidskwaliteit is niet meteen om naar huis te schrijven. De enig mogelijke geluidstrack is een stereo-geluidstrack. Hoewel de dialogen duidelijk en helder zijn, had het toch net iets meer mogen zijn.


EXTRA'S

Qua extra's stelt El Camino niet veel voor. We vinden immers alleen de trailers van El Camino, Fuel en Sweet Karma.


CONCLUSIE

El Camino is een film over vriendschap, familie en het afrekenen met het verleden. In de vorm van een roadmovie wordt het verhaal verteld van drie verschillende getraumatiseerde jonge mensen. Het enige minpunt is dat de film niet echt ergens naartoe lijkt te gaan. Het verhaal gaat gezapig voort, maar daar blijft het dan ook bij. Jammer, want er zat meer in deze prent.


cover
Studio: Living Colour Entertainment

Regie: Erik S. Weigel
Met: Leo Fitzpatrick, Elisabeth Moss, Christopher Denham

Film:
6/10

Extra's:
1/10

Geluid:
5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2008

Leeftijd:
12

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717774232538


Beeldformaat:
2.35:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij