:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TWILIGHT 2 - NEW MOON
TWILIGHT 2 - NEW MOON (BLU-RAY)
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2010-10-18
FILM
Ware liefde overwint alles, zelfs als de ene partij een klunzige tiener is en de andere een 108-jarige vampier.  Oftewel… Twilight in het kort samengevat.

In het tweede deel van The Twilight Saga – New Moon is het aanvankelijk nog allemaal koek en ei tussen Bella en Edward. Het enige wolkje aan de hemel lijkt Bella’s 18de verjaardag te zijn.  De gedachte ouder te zijn dan Edward ooit zal zijn, is maar moeilijk te verteren voor Bella. Maar al snel zal blijken dat dit het minste van haar zorgen is. De onschuldige snijwond die Bella oploopt tijdens haar verjaardagsfeestje zorgt immers voor heel wat commotie – wat waarschijnlijk niet zo verbazend is als je je verjaardag viert met een groepje bloedzuigers.

Edward – edelmoedig als hij is – besluit samen met zijn familie Forks te verlaten om Bella niet nog meer in gevaar te brengen. Zij blijft met een gebroken hart achter.  Het enige wat haar troost kan brengen, is het feit dat ze Edwards schim ziet elke keer ze in gevaarlijke situaties terechtkomt. Gelukkig is er ook nog Jacob Black, maar dan blijkt die ook niet helemaal te zijn wat ze denkt…

These violent delights have violent ends, and in their triumph die. Like fire and powder, which as they kiss, consume.

Hoewel Twilight met een beetje hulp van de juiste set chromosomen nog wel een ontspannend avondje tv kon opleveren, kan hetzelfde niet gezegd worden voor New Moon. Alle ergernisjes uit de eerste film worden in dit tweede deel immers onder de loep genomen en zoveel mogelijk uitvergroot. Meer nog dan in Twilight beperkt Robert Pattinsons rol zich tot het waarschuwen van zijn geliefde voor het nakende onheil. En Kristen Stewart laat nog meer zien van datgene waar ze het beste in is – verdwaasd en wezenloos voor zich uit staren…

Het eerste anderhalf uur kruipt de film vooruit met een constante herhaling van meer van hetzelfde (Bella voelt zich slecht, Bella zoekt het gevaar op en ziet Edward, Bella wordt op het nippertje gered, en opnieuw en opnieuw). Hetzelfde gevoel bekroop ons bij het zien van de story line van Jacob Black.  Want ook hier trekt Bella weer de verkeerde man aan… Nee, geen vampier deze keer, wel een weerwolf die – hoe onverwacht – ook weer bang is Bella nog meer pijn te zullen berokkenen. Nog meer oude wijn in nieuwe kruiken dus.  Het laatste halfuurtje is dan niet meer dan een spurtje naar het happy end waarop alle bakvissen zo zaten te wachten.

Regisseur Chris Weitz brengt het er ons inziens niet beter vanaf dan zijn voorgangster Catherine Hardwicke. De speciale effecten zijn nog altijd vrij magertjes, zeker als we naar de weerwolven kijken, en zelfs qua sfeer doet New Moon het minder goed dan Twilight.

BEELD EN GELUID
Qua beeld en geluid stelt New Moon niet teleur. Het beeld heeft een mooi contrast en is haarscherp. Het kleurenpalet blijft passend hoewel het volgens ons iets minder uitgesproken is als in de eerste film.
De filmmuziek is zeker de moeite waard en zal op sommige momenten meer de aandacht trekken dan de bewegende beeldjes op het scherm.

EXTRA'S
Net zoals bij de Blu-rayversie van Twilight is ook New Moon voorzien van een heleboel leuke extra’s. Naast de trailer en de teaser, krijgen we heel wat informatie in the making of. Ook  interviews met de regisseur en de cast kunnen niet ontbreken. En altijd leuk voor een filmmuziekfan is de aandacht die er toch ook wel gegeven wordt aan de muziek van New Moon.  Bijna alle extra’s zijn het bekijken meer dan waard.

CONCLUSIE
New Moon is een ware proef in moed en volharding. Het verhaal kruipt vooruit. Er lijkt amper nagedacht te zijn over een mogelijk opbouw en de acteerprestaties laten te wensen over. Samengevat: een film die we gerust hadden willen missen.


cover



Studio: Warner

Regie: Chris Weitz
Met: Kristen Stewart, Taylor Lautner, Robert Pattinson, Billy Burke

Film:
3/10

Extra's:
8,5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9,5/10


Regio:
B

Genre:
Young Adult

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
12

Speelduur:
130 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby TrueHD 5.1
Engels DTS 5.1
Engels PCM 2.0


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Director's Commentary with Chris Weitz and Peter Lambert Teaser
• Meet Jacob Black
• Theatrical trailer
• The Journey Continues
• Team Edward vs Team Jacob
• Introducing the Wolf Pack
• The Volturi Coven
• Becoming Jacob
• Edward Goes to Italy
• Edward fast Forward
• Jacob fast Forward
• Sneak peek of “The Twilight Saga: Eclipse”
• Deleted scenes
• Interviews with cast & crew
• Interview with Volturi
• Fandimonium
• The Beat Goes On – The Music Of “The Twilight Saga: New Moon”
• Music Videos:
- Death Cab for Cutie “Meet me at the Equinox”
- Muse – Behind the scenes and video for “I Belong to You”
- Anya Marina “Satellite Heart”
- Mutemath – Spotlight (from Twilight Soundtrack)
• Storyboards to Screen: Frame by Frame
• Extended Scenes

Andere recente releases van deze maatschappij