:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SANTA BUDDIES
SANTA BUDDIES
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2010-06-30

FILM
Wanneer de zoon van Santa Paws (de hond van de kerstman!) meer en meer de echte betekenis van Kerstmis 
begint te vergeten, dreigt de goede kerstman (George Wendt) zijn krachten te verliezen en de Noordpool te smelten. De Buddies beseffen dat het aan hen is om deze bijzondere feestdag te redden voor alle kinderen van de wereld…
 
"The Buddies Are Coming To Town!"

Santa Buddies is het negende honderavontuur in navolging van de succesvolle en charmante, maar verder onopvallende familiefilm Air Bud uit 1997 en voorlopig lijkt daar nog geen einde aan te komen. Nog even en de schattige puppies van Disney steken Godzilla, Jason Voorhees en James Bond naar de kroon! Maar hoe onnozel het allemaal ook klinkt, deze Santa Buddies is net als de voorgaande aflevering (Space Buddies) een technisch goed gemaakte kinderprent. Het scenario is nog het best te omschrijven als een doordrukje van diverse gekende kerstklassiekers als A Christmas Carol, Elf en The Santa Clause films, maar dan met schattige puppies (én Christopher Lloyd). Origineel is het nergens en het acteerwerk ligt er vaak vingerdik op, maar toch zullen de niet zo veeleisende kids er zeker en vast het nodige plezier aan beleven. Zelfs ondergetekende geraakte helemaal in the spirit of Christmas door het melige, doch hoopvolle einde! Kortom, toch op naar Air Bud Part X dan maar!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1-beeld is scherp, met een fraai contrast en schaduwdetail. De kleuren ogen erg kleurrijk, met een solide zwartniveau. Voorts blijft de transfer gespaard van storende onvolmaaktheden. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima, met de nadruk op de voorste speakers. De dialogen klinken helder en zijn goed geplaatst, terwijl de subwoofer eveneens af en toe zijn duit in het zakje doet. Ruis en/of storingen zijn niet aan de orde.

EXTRA'S
Het bonusmateriaal bestaat (naast een chique ogende kartonnen sleeve) uit een resem 'Sing Along Songs' en een exclusieve videoclip van “Santa Clause is Coming to Town”. Niet erg veel dus, maar beter dan niets!

CONCLUSIE
Deze Santa Buddies is de negende film in de ‘Air Bud’-reeks en is naïef, doch verrassend leuk entertainment voor de kinderen. De dvd van Disney is ondanks het ontbreken van noemenswaardige extra's in orde.
cover
Studio: Disney

Regie: Robert Vince
Met: Christopher Lloyd, Danny Woodburn, George Wendt

Film:
6/10

Extra's:
2/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Familiefilm

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2009

Leeftijd:
AL

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Nederlands Dolby Digital 5.1
Portugees Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Portugees, Engels CC
Extra's:
• Sing Along Songs
• Videoclip

Andere recente releases van deze maatschappij