:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GEERT HOSTE 17 - BESLIST
GEERT HOSTE 17 - BESLIST
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2010-04-14
OPTREDEN
Mensen die maar één keer per jaar naar hetzelfde restaurant gaan, bestellen gewoonlijk ook hetzelfde op de menukaart. En alhoewel er aan het recept jaar na jaar niets verandert, kan het best lekker zijn, alhoewel je op voorhand de ingrediënten kan ontleden die je op je bord gaat krijgen. Zo is het ook een beetje met de eindejaarsconferences van Geert Hoste. Niet iedereen kan zijn humor even zeer waarderen, en toegegeven, met recepten als het intellectueel verrijkende niveau van de koninklijke familie, de sexy uitstraling van onze eerste minister en de flamboyante nationale voetbalploeg, is het elk jaar een beetje van hetzelfde. Hoste kan het zich met de verkoop van dvd's permitteren om minder zaalshows te doen dan vroeger.

Geert Hoste Regeert is opgenomen in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, waarbij enkele van zijn vaste doelwitten, zoals Kris Peeters en Bert Anciaux, alsook cultuurminister Joke Schauvliege fysiek in de zaal aanwezig zijn en mogen rekenen op nog eens een extra trap onder hun kont. Wat een beetje jammer is, is dat de finesse er bij Hoste een beetje af is, dat hij vaak zijn nummertje moet ophangen aan de fysieke gebreken van zijn slachtoffers en dat zijn humor af en toe platte trekjes begint te vertonen. Het is soms allemaal wat vergezocht. Uit andere onderwerpen en publieke typetjes die het dan weer wél verdienen om aan de publieke schandpaal te worden genageld, zoals Kimberley Vlaeminck (het meisje dat de wereldpers haalde toen ze in slaap viel in een tattooshop en weer wakker werd met haar gezicht vol sterretjes), kan Hoste niet het maximale halen.

Geert Hoste Regeert is m.a.w. niet de sterkste show van 's lands bekendste politieke cabaretier. In een jaar waarin politici elkaar met de ellebogen verdrongen om samen met een babyolifantje op de foto te mogen, waarin een Vlaming werd heiligverklaard en er voorwaar verkiezingen waren, zijn er allicht toch betere dingen om te viseren dan het seutengehalte van de CD&V-vrouwen of de non-existente uitstraling van Herman Van Rompuy. Weet u bijvoorbeeld wat slimmen is? Wílt u het wel weten? Dat elke show volgens de perscommentaren op de hoes wordt bestempeld als de beste tot nog toe, is ook maar een kruik die te water gaat tot ze breekt.

BEELD EN GELUID
D'r valt zoals gewoonlijk  kwalitatief niet veel vóór, noch tegen te pleiten als we een dvd van Geert Hoste bespreken qua beeld en geluid. De 2.0-opname is meer dan voldoende voor wat we ons ook zouden kunnen inbeelden dat Hoste op het podium doet, de beeldkwaliteit is redelijk oké, maar d'r durven al eens scherpe kantjes afgevijld zijn in afstandsshots.
 
EXTRA'S
Niks. Zero. Bros. Nougabollen.
 
CONCLUSIE
Dit is niet echt de beste zaalshow van Geert Hoste; er zit voorwaar sleet op zijn formule.cover
Studio: TV1

Regie: Johan Verstuyft
Met: Geert Hoste

Film:
5,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
0

Genre:
Cabaret

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
AL

Speelduur:
112 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Vlaams Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
geen
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij