:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DOROTHY MILLS
DOROTHY MILLS (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-09-29
FILM
Jane Morton (Carice Van Houten) is een succesvolle kinderpsychologe en krijgt de opdracht om zich te ontfermen over Dorothy Mills (Jenn Murray), een vreemd meisje dat een baby probeerde te vermoorden. Dorothy woont op een Iers eiland in een erg gesloten gemeenschap. Jane wordt dan ook van in het begin geconfronteerd met een zekere vijandigheid vanwege de bewoners. Maar al snel komt de gruwelijke waarheid omtrent Dorothy aan het licht...

"Evil chose her."

Sinds het enorme internationale succes van Paul Verhoevens Zwartboek is de ster van de Nederlandse blondine Carice Van Houten enkel maar in de hoogte geschoten. Ze acteerde sindsdien naast Tom Cruise in Valkyrie en ook deze eerder opgenomen Dorothy Mills is een internationale productie. De Iers/Franse film wordt een beetje verkocht als een volbloed horrorfilm, maar iedereen die een griezelfilm pur sang verwacht is er grandioos aan voor de moeite. Regisseur Agnès Merlet kiest net als de makers van het gelijkaardige The Wicker Man voor een ongemakkelijke sfeer en mysterie boven monsterlijke creaturen en rondspuitend bloed.

Tot een bepaalde hoogte is Dorothy Mills dan ook best interessant en beklemmend, maar we konden ons niet van de indruk ontdoen dat er veel meer in zat. Niet alleen zijn sommige scènes onlogisch, maar vaak zelfs compleet overbodig! Gelukkig is het acteerwerk meer dan behoorlijk, met op kop Van Houten die zich duidelijk in haar sas voelt in een Engelstalige prent ondanks haar overduidelijke Nederlandse accent. Dorothy Mills is zeker en vast geen filmische hoogvlieger, maar je kan het slechter treffen.

BEELD EN GELUID
Het 2.35:1 HD-beeld ziet er behoorlijk uit, met een redelijke diepte en detail. Het beeld is over het algemeen scherp, met een bevredigend contrast en heldere, natuurlijke kleuren. Hier en daar is er wel wat filmgrain aanwezig. De Engelse DTS-HD Master Audio 5.1-track klinkt prima, met goed verstaanbare dialogen en een fraaie weergave van de filmmuziek. Die klinkt warm en ruimtelijk, perfect om de sfeer van de film te versterken. Overige geluidseffecten komen eveneens goed tot hun recht. Ruis, kraakjes en andere fouten hebben we niet direct waargenomen. N.v.d.r.: Er werd een 4% afspeelversnelling toegepast.

EXTRA'S
Naast een drietal promotionele trailers bevat de Blu-ray een behoorlijk boeiende documentaire (26 min.) over het tot stand komen van de hoofdfilm.

CONCLUSIE
Dorothy Mills is een redelijke genrefilm met in de hoofdrol de talentvolle Nederlandse actrice Carice Van Houten (Zwartboek, Alles Is Liefde). De Blu-ray van distributeur DFW heeft meer dan behoorlijke technische specificaties.


coverStudio: Dutch FilmWorks

Regie: Agnès Merlet
Met: Carice Van Houten, Jenn Murray, David Wilmot, Ger Ryan

Film:
6/10

Extra's:
3/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
12

Speelduur:
98 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS-HD MA5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• Documentaire
• Cross-promotional trailer

Andere recente releases van deze maatschappij