:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FRIDAY THE 13TH - PART VII: THE NEW BLOOD
FRIDAY THE 13TH - PART VII: THE NEW BLOOD
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-06-30

FILM
Jason Voorhees (Kane Hodder) wordt tot leven gewekt door de telekinetisch begaafde
Tina Shepard (Lar Park-Lincoln). Jason is echter erg humeurig en hervat zijn bloederige oude gewoontes…

On Friday the 13th, Jason will meet his match.”

Friday The 13th en de filmkeuringcommissie “Motion Picture Association of America”, twee dingen die nooit goed samen zullen gaan en dat zal effectentovenaar John Carl Buechler, die zijn regiekunsten mocht vertonen voor Friday The 13th Part VII: The New Blood, geweten hebben! Want het is sinds Friday The 13th Part II (1981) geleden dat een horrorfilm zo hard is aangepakt door de door horrorfans verachte MPAA-raad. Hele moordscènes zijn volledig weggeknipt waardoor de film erg tam overkomt. Uit diverse afbeeldingen en fragmenten uit de ongeknipte werkprint, die de regisseur en Kane “Jason” Hodder met veel plezier vertoonden op diverse horrorfestivals en fanconventies, blijkt dat Buechler en zijn team zich volledig hebben laten gaan voor de verschillende moordsequenties. Lichaamsdelen worden in detail afgerukt, afgehakt of tot bloederige pulp vermorzeld. John Carl Buechler had zelfs een tuinmachine gecreëerd om daarmee het verachtelijke personage Dr. Crews (gespeeld door Terry “Weekend At Bernie’s” Kiser) op letterlijk spetterende wijze een kopje kleiner te maken! De ongeknipte print van dit zevende deel staat dan ook niet verwonderlijk helemaal bovenaan op het lijstje van vele Jason-fans! Behalve de opvallende gecastreerde moorden en prima speciale effecten is er bitter weinig te beleven aan Friday The 13th Part VII.
Het is de eerste keer dat de fanfavoriet Kane Hodder opdraaft als Jason en dat is dan ook de enige acteerprestatie die de moeite waard is. De meeste personages zijn erg antipathiek, waardoor je echt zit te juichen als Jason weer eens iemand om zeep heeft geholpen. Op 13 mei '88 werd Friday The 13th Part VII: The New Blood in Amerika uitgebracht en de sequel bracht iets meer dan 19 miljoen dollar op.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1-beeld is goed scherp, met voldoende natuurlijk ogende kleuren en een prima contrast. Het schaduwdetail is eveneens bevredigend. De gebruikte print bevat hier en daar wel een klein vuiltje. Ook zijn er hier en daar digitale compressiefoutjes en filmgrain te zien. De Engelse
Dolby Digital 5.1-track klinkt gezien het bronmateriaal meer dan behoorlijk, met een degelijke stereospreiding en duidelijk verstaanbare dialogen. Hoewel sommige tonen een beetje scherp klinken, komen de muziek en de geluidseffecten nog prima tot hun recht. De subwoofer had wat ons betreft dan weer iets meer mogen bijdragen. Ruis en storingen zijn niet aanwezig.

EXTRA'S
Helemaal niets! Zelfs de originele bioscooptrailer is dit keer te veel gevraagd!

CONCLUSIE
Friday The 13th Part VII: The New Blood (1988) is net als deel twee een compleet verknipte film geworden. Maar waar die film nog sfeer, een behoorlijke cast en spanning had, slaagt John Carl Buechler er nergens echt in om de juiste snaar te raken. De film is dan ook enkel noemenswaardig door de vertolking van Kane Hodder als Jason Voorhees. De dvd is degelijk, maar er zijn ondertussen op de internationale markt al betere versies te krijgen dan deze armtierig kale versie.
cover
Studio: Paramount

Regie: John Carl Buechler
Met: Lar Park-Lincoln, Kevin Spirtas, Terry Kiser, Kane Hodder

Film:
5,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1988

Leeftijd:
16

Speelduur:
84 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Digital 2.0 mono
Duits Dolby Digital 2.0 mono
Italiaans Dolby Digital 2.0 mono

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij