:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GANG FIGHT
GANG FIGHT
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-12-16
FILM
De stoere schoolvrienden Jeong-Kwon Park (Park Gun-Hyung), Seong-Hyeon Gi (Lee Chun-Hee) en Gyeong-Ro Yoo (M.C. Mong) zitten niet verlegen om een knokpartij meer of minder. Wanneer ze op school een eigen bende oprichten, groeien de drie charismatische jongelingen uit tot legendes in hun wijk. Na verloop van tijd val de beruchte "No Touch Clan" echter uit elkaar. Maar na lange tijd duikt op een dag Jeong-Kwon Park weer op in zijn oude wijk en hij is vastbesloten om de oude clan weer op te richten. Hoewel zowel Seong-Hyeon Gi en Gyeong-Ro Yoo allebei voort zijn gegaan met hun leven, zijn de beide mannen onmiddellijk bereid om de vuisten opnieuw te laten spreken. Maar dan blijkt de tegenstand wel een heel pak geduchter te zijn dan in de oude glorieperiode...

"Don't Mess with us!"

En dat zal je geweten hebben! Gang Fight (originele titel: Ddukbang) is een gladde en goed gemaakte Koreaanse knokfilm van de onervaren cineast Cho Beom-Gu. De film ziet er geweldig uit, met een snedige montage en uitstekend camerawerk. Het verhaaltje van de film is niet zoveel soeps en de typische Koreaanse humor zal niet iedereen weten te appreciëren, maar voor diegenen die houden van het betere knokwerk zijn zeker aan het juiste adres. De vuisten en voeten vliegen lustig, doch puik gechoreografeerd in het rond zonder het realisme en natuurlijk de overzichtelijkheid uit het oog te verliezen. Bij sommige scènes durft het er eens wat chaotischer aan toe te gaan, maar dat is wel vaker het geval bij Aziatische misdaadfilms en is soms zelfs de bedoeling om de film extra dynamiek en intensiteit te geven.

Hoofdrolspelers Park Gun-Hyung, Lee Chun-Hee en M.C. Mong doen ondanks nog niet echt geweldig veel ervaring goed hun best en hebben voldoende talent/charisma om de boel te dragen. De rest van de cast doet eveneens zijn ding naar behoren, maar het is de meesterlijke Oh Dal-Su - die de laatste jaren in zowat alles van betekenis zat zoals onder meer Old BoyA Bittersweet Life en Sympathy For Lady Vengeance - die de meeste eer en aandacht naar zich toetrekt. De acteur geeft elke scène waarin hij te zien is meer cachet en speelt iedereen van het scherm. Gang Fight ofte Ddukbang is verre van een meesterwerk of een klassieker, maar een amusant en heerlijk rechttoe rechtaan actie-/knokfilmpje met een talentvolle cast. Kortom, voer voor de actieliefhebbers!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-beeld is erg scherp, met een puik contrast en een goed schaduwdetail. Het zwartniveau is strak en de kleuren hebben een natuurlijke aanblik. Het beeld oogt proper en digitale compressiefoutjes zijn niet aan de orde. De Koreaanse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima, met een ruimtelijk geluidsbeeld en een mooie weergave van de filmmuziek. Het geheel klinkt zuiver en de dialogen zijn netjes te verstaan. De subwoofer gaat goed door in het laag en zorgt voor de nodige ambiance. Ruis of storingen hebben we niet direct bemerkt. 

EXTRA'S
Wederom een resem trailers, waaronder de originele bioscooptrailer. Het is bewonderenswaardig dat Splendid zijn bibliotheek in onze contreien begint uit te brengen, maar we hopen toch dat ze voor de toekomstige releases ook de extra's overnemen van de Duitstalige releases. De Duitse door Splendid uitgebrachte 'Limited Gold Edition' bevat naast de trailers de volgende extra's:

- Making of Gang Fight
- Music Video “Jump”
- Deleted Scenes
- B-Roll
- Interviews

Deze extra features hebben wij dus teleurstellend genoeg NIET op de Benelux-uitgave!

CONCLUSIE
Gang Fight is een technisch degelijk gemaakte knokprent, met een talentvolle cast in goede doen. Het verhaal is niet veel soeps, maar de dynamische regie en het snedige tempo maken veel goed. De gelimiteerde stalen verpakking is een mooi hebbeding, maar die hadden we graag ingeruild voor een resem waardevolle extra's. Tegen een scherpe prijs sowieso aanbevolen voor de liefhebbers!


cover
Studio: Splendid

Regie: Choo Beom-Gu
Met: Park Gun-Hyung, Lee Chun-Hee, M.C. Mong, Oh Dal-Su

Film:
7,5/10

Extra's:
1,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
16

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Koreaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij