:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ONE MISSED CALL (2008)
ONE MISSED CALL (2008) (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-12-14
FILM
Studente Beth Raymond (Shannyn Sossamon) verliest kort achter elkaar twee erg goede vriendinnen. Ze is er compleet ondersteboven van en zeker omdat het onder zulke bizarre omstandigheden is gebeurd! Want buiten het feit dat de twee knappe meisjes gruwelijk verminkt waren, is er nog een beangstigende overeenkomst tussen de slachtoffers: ze ontvingen namelijk allebei een angstaanjagende boodschap op hun voicemail! Wanneer Beth haar bevindingen aan de plaatselijke politie vertelt, wordt dat afgedaan als pure fantasie. Enkel detective Jack Andrews (Ed Burns), wiens zus op dezelfde lugubere wijze de dood vond, lijkt haar te willen helpen. Samen proberen ze vanaf dan de schrikwekkende waarheid achter de gevreesde ‘gemiste oproepen’ te achterhalen. Maar er vallen steeds meer doden en wanneer ook Beth een duivelse gemiste oproep krijgt, wordt het een race tegen de tijd om haar leven te redden…

"What will it sound like when you die?"

We gaan er géén doekjes om winden: Eric Valettes One Missed Call is véél te steriel en braaf om te kunnen overleven in het sadistische moderne horrorlandschap! Het Japanse origineel uit 2003 was eveneens geen grote kunst, maar de beruchte en excentrieke regisseur Takashi Miike (Audition, Ichi The Killer) deed tenminste nog een beetje moeite om zijn publiek angst aan te jagen. Maar dat wil helaas allemaal niet lukken in het Amerikaanse debuut van de overigens wel erg talentvolle Franse Valette. De Amerikaanse One Missed Call is veel te grijs en de regisseur stapelt het ene na het andere genrecliché op. Het uiteindelijke resultaat is een vlakke en veel te voorspelbare Hollywood-horrorfilm.

De castleden doen goed hun best, met de talentvolle donkere schoonheid Shannyn Sossamon (A Knight's Tale, Catacombs) op kop. Hoofdacteur Edward Burns (Saving Private Ryan, 15 Minutes) was ooit één van de meest veelbelovende regisseurs/acteurs van Hollywood, maar moet nu schijnbaar genoegen nemen met een platte en voorspelbare bijrol in deze remake. Toch hebben we krediet voor Burns en eveneens voor genrefavorieten als Ray Wise (Robocop, Jeepers Creepers 2) en Laura Elena Harring (Mulholland Drive, Willard). Onvermurwbare liefhebbers van afgevlakte Amerikaans remakes en fans van zogenaamde "J-horror"-toestanden zullen nog het nodige plezier beleven aan deze nieuwe One Missed Call, maar voor al de rest raden we het gelijknamige origineel en de sequels aan.

BEELD EN GELUID
Het 1.78:1 HD-beeld is scherp, met een goed contrast en prima schaduwdetail. De zwarte tinten zijn solide en de rest van de kleuren oogt vol en realistisch. Hier en daar merkten we wat grain en softe momenten op, maar dit ontneemt gelukkig nergens het kijkplezier. De Engelse Dolby TrueHD 5.1-track klinkt uitstekend, met een goed gevoel van ruimte en dynamiek. De dialogen klinken mooi helder en zijn steevast verstaanbaar, zonder in al het audiogeweld te verdwijnen. De subwoofer zwengelt op zijn beurt de angst extra aan, met een nette onderlijning van de sfeervolle soundtrack en de aanwezige schok-/horrormomenten.

EXTRA'S
Er zijn helemaal geen extra features aanwezig.

CONCLUSIE
One Missed Call is een veel te brave Hollywood-remake van Takashi Miike’s gelijknamige horrorhit uit 2003. Beeld en geluid van de Blu-Ray zijn meer dan goed, maar helaas is er geen bonusmateriaal aanwezig.


cover
Studio: Warner

Regie: Eric Valette
Met: Shannyn Sossamon, Edward Burns, Ray Wise, Jason Beghe

Film:
4,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
16

Speelduur:
86 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels Dolby TrueHD 5.1
Engels Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij