:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DIRTY MARIA
DIRTY MARIA
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-10-19
FILM
De ietwat vreemde taxichauffeur Murakami (Taro Suwa) is op zoek naar Mayumi, zijn sinds enige tijd vermiste vrouw. Een collega van zijn vrouw vertelt hem dat ze gehoord heeft dat zijn vrouw naar een kuuroord in de bergen is gegaan. Wanneer zij besluiten om samen op zoek te gaan naar de vermiste vrouw ontstaat er een bijzondere relatie tussen de twee. De man weet echter niet dat juist deze collega zijn vrouw heeft vermoord.

Dirty Maria is een sfeervolle film die balanceert tussen drama en psychologische thriller. De acteerprestaties en de fotografie zijn, zeker in vergelijking met Raigyo en Tokyo X Erotica van dezelfde regisseur, puik te noemen. Zeze Takahisa weet deze keer vaak een beklemmende sfeer op te roepen door de quasi afwezigheid van muziek, de vele nachtbeelden en de shots van desolate sneeuwlandschappen. Ondanks het rustig voortkabbelende tempo gaat Dirty Maria, wellicht ook geholpen door de korte speelduur, niet vervelen. Wie, op basis van de dvd-cover, echter hoopt een opwindende softcore film aan te schaffen met veel bloot is bij Dirty Maria aan het verkeerde adres. Volgens de bronnen die wij konden raadplagen zou Dirty Maria net als Raigyo gebaseerd zijn op waargebeurde feiten.

BEELD EN GELUID
Ondanks het feit dat de beeldkwaliteit beter is dan bij de vorige Mushimushi-releases krijgen we toch weer een erg matige transfer die er vaak afgewassen en onscherp uitziet. Een onevenwichtige geluidsbalans zorgt ervoor dat het volume tijdens de film diverse keren moet worden bijgeregeld. Vaak duikt ook ruis op.

EXTRA'S
Geen

CONCLUSIE
Met straten voorsprong de beste film (of de enige redelijk goede film zo u wil) uit de Mushimushi Japanese Pink Cinema Collection tot nu toe.


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Zeze Takahisa
Met: Taro Suwa, Akira Yoshino, Shoko Kudo

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
5/10

Beeld:
5,5/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1998

Leeftijd:
16

Speelduur:
79 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Japans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij