:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WIRE IN THE BLOOD - DE COMPLETE SERIE 3
WIRE IN THE BLOOD - DE COMPLETE SERIE 3
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-07-24
SERIE
Terwijl de onderzoeken hun nauw verbonden maar ongemakkelijke partnerschap onder druk zetten, moeten Tony en Carol in het reine zien te komen met andere problemen in hun privéleven. Carols biologische klok tikt steeds nadrukkelijker terwijl Tony zijn sterfelijkheid onder ogen moet zien wanneer hij slecht nieuws te horen krijgt over zijn gezondheid.

Nadat het tweede seizoen de hooggespannen verwachtingen niet helemaal kon inlossen krijgen we nu zonder twijfel het beste seizoen tot nu toe. De afleveringen zijn opnieuw stukken donkerder, eerder op inhoudelijk dan visueel vlak, en spannender dan bij het tweede seizoen. Bizar genoeg is acteur Alan Stocks (Don Merrick) niet te zien in deze vier afleveringen terwijl hij terug meespeelt in het vierde seizoen. Ook acteur Tom Chadbon (Chief Insp. John Brandon) is niet meer te zien. We zijn alvast heel erg benieuwd hoe de makers het vertrek van actrice Hermione Norris (Carol) hebben opgevangen voor de vierde reeks. We willen niet op de feiten vooruitlopen maar gezien een groot deel van de charme van Wire In The Blood ligt in de interactie tussen Carol en Tony vrezen wij dat het niveau van dit derde seizoen niet meer gehaald zal worden.

AFLEVERINGEN
We krijgen in het derde seizoen de volgende vier afleveringen van telkens 85 minuten:

Redemption
Wanneer er een kind dood wordt aangetroffen in een verlaten pakhuis en blijkt dat het is gestorven aan een overdosis kalmerende middelen, weet niemand of het om moord of zelfmoord gaat. Carol roept Tony's hulp als adviseur in maar moet de zaak helemaal aan hem overlaten als ze na een overval in het ziekenhuis belandt. Als er nog twee vermiste kinderen worden teruggevonden op verschillende locaties, wordt duidelijk dat deze slachtoffers met een bepaalde bedoeling op een specifieke plaats zijn achtergelaten. Tony realiseert zich dat de moordenaar de politie iets over hun verleden probeert te vertellen.

Bad Seed
Een echtpaar wordt bruut vermoord in hun eigen bed. Een andere vrouw wordt vermoord terwijl ze 's middags ligt te slapen. Een prostituee wordt dood aangetroffen in het plaatselijke kanaal. Verontrustend genoeg voor Tony komt de modus operandus van de moorden overeen met die van de pas vrijgelaten moordenaar Mack 'The Knife' McCurray, die beweert tijdens zijn lange jaren in de gevangenis tot inkeer te zijn gekomen en een opleiding te hebben gevolgd, en zich nu als promovendus heeft ingeschreven voor Tony's lessen.

Nothing But The Night
Tony en Carol worden geconfronteerd met diverse moorden met steeds een andere modus operandi. Het lijkt erop dat de moordenaar schizofreen is, gewelddadig en kinderlijk tegelijk. Om de misdaden te kunnen begrijpen, moeten Tony en Carol de handelswijze en de waanzin proberen van elkaar te scheiden.

Synchronicity
Nadat hij de verijdeling van een moordpoging heeft moeten bekopen met een klap op zijn hoofd komt Tony bij op de eerste hulp, waar hij te horen krijgt dat hij misschien ernstig ziek is. Terwijl Tony worstelt met zijn eigen sterfelijkheid, richt een anoniem scherpschutter op slachtoffers in de winkelstraten van Bradford. Ondanks alle onderzoekingsinspanningen weet de scherpschutter echter uit handen van de politie te blijven en de moorden lijken willekeurig en zonder motief plaats te vinden. Terwijl het aantal doden stijgt, wordt Tony's gedrag steeds grilliger, de stad is in de greep van de angst en Carol moet de woedende media zien te kalmeren.

BEELD EN GELUID
De hoes maakt vreemd genoeg opnieuw melding van een 1.78.1 4:3 transfer, gelukkig gaat het weer om een fout, de tranfer is wel degelijk anamorf. We krijgen een goede transfer zonder printbeschadigingen, grain of andere problemen. Zowel de scherpte, het contrast als het zwartniveau zijn goed te noemen. De Engelstalige Dolby Surround 2.0 klinkt goed met heldere dialogen.

EXTRA'S
Jammer genoeg krijgen we geen extra's.

CONCLUSIE
Zonder de minste twijfel het beste Wire In The Blood-seizoen dat wij te zien kregen. Een dikke aanrader!


cover
Studio: Warner

Regie: Terry McDonough, Andrew Grieve, Alex Pillai
Met: Robson Green, Hermione Norris, Tom Chadbon, Mark Letheren, Emma Handy

Film:
8,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
16

Speelduur:
336 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen