:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ASSASSINS
ASSASSINS
Bespreking door: Bart - Geplaatst op: 2001-12-12
FILM
Twee huurmoordenaars - Robert Rath (Sylvester Stallone), een veteraan uit de Koude Oorlog en Miguel Bain (Antonio Banderas), een volslagen amorele killer - gaan met elkaar in de clinch. De ene omdat hij door schuldgevoelens geplaagd wordt en zonder motief niet langer wil moorden, de andere omdat hij de onbetwiste numero uno wil zijn. Beiden krijgen hun vetbetaalde opdrachten via internet van een mysterieuze derde persoon. Nadat Rath al één opdracht heeft afgesnoept, infiltreert Bain in Raths allerlaatste missie: een computerdiskette met bezwarende informatie recupereren en zowel de kopers als de verkoopster Electra (Julianne Moore) uitschakelen. Rath valt echter voor de charmes van de vrouw en al snel blijkt dat hijzélf ook een doelwit is. Eén en ander lijkt na zekere tijd verdacht veel op een episode die hem al zijn hele leven lang achtervolgt: de moord op een bevriende collega …

Assassins is een echte meevaller. De actie is voortreffelijk gefilmd en de spanning is volop aanwezig. Antonio Banderas steelt de show als geflipte huurmoordenaar. Geen grote kaskraker destijds, maar daarom zeker niet slecht te noemen, integendeel.

BEELD EN GELUID
We krijgen een anamorf beeld te zien van superieure kwaliteit, levensechte kleuren en een mooi contrast in de schaduwdetaillering die van deze prent een unieke cinema-ervaring maken. Ook het geluid is méér dan voortreffelijk; alle luidsprekers worden naar behoren bediend, maar het zijn vooral de surroundspeakers die agressiviteit weergeven, wat ertoe bijdraagt dat je je midden in de actie voelt.

EXTRA'S
Alleen productie-informatie (tekst i.v.m. de opnameperiode) en biografieën.

CONCLUSIE
Doorsneeactiethriller met een uitstekende Banderas en een dvd die een geslaagde transfer krijgt. Jammer van het ontbreken van interessante extra’s.


cover
Studio: Warner

Regie: Richard Donner
Met: Sylvester Stallone, Antonio Banderas, Julianne Moore

Film:
7,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1995

Leeftijd:
16

Speelduur:
127 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
7321931139878


Beeldformaat:
1.85:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Portugees, Arabisch
Extra's:
• Productie-informatie
• Biografieën

Andere recente releases van deze maatschappij