:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> INFERNAL AFFAIRS III
INFERNAL AFFAIRS III
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-07-29
FILM
[spoilers]Na twee jaar onder Sam (Eric Tsang) te hebben gewerkt, is het Yan's eerste missie om een goed werkend smokkelnetwerk uit te bouwen. Dit plan loopt echter faliekat af en Yan (Tony Leung) komt aan zijn einde. Een kleine tien maand later wordt infiltrant Ming (Andy Lau)gedegradeerd tot een kantoorfunctie. Nieuweling Yeung (Leon Lai) maakt daarentegen snel carrière binnen de politie. Omdat Ming vermoedt dat Yeung, net als hijzelf, een mol van de triade kan zijn begint hij een onderzoek naar hem. Maar Ming realiseert zich niet dat Yeung hem in de val laat lopen...[/spoilers]

"It all ends here..."

Enkele maanden na de succesvolle release van Infernal Affairs II kwamen Andrew Lau en Alan Mak al aanzetten met de gelijktijdig ingeblikte Infernal Affairs III. Hierin krijg je eindelijk het vervolg op verhaallijnen uit het origineel, maar ook nieuwe onderdelen die zich afspelen voor de eerste film. Kwestie van er aan uit te kunnen niet waar? De Infernal Affairs-trilogie zijn dan ook al van in het begin films geweest waar je het verstand moet bijhouden. Maar ondanks hun goede pogingen kan het derde en laatste deel nergens tippen aan de twee voorgaande delen. De nieuwe Yan-verhaallijnen lijken er trouwens maar met de haren bijgetrokken, kwestie van de charismatische Tony Leung terug op de affiche te kunnen plaatsen! Buiten dit euvel bevat het scenario nog voldoende spanning en intriges en de cast is zoals in de voorgaande delen weer uitstekend op dreef. Een waardige afsluiter voor één van dé beste misdaadtrilogieën aller tijden.

BEELD EN GELUID
Het 2.35:1 anamorfisch uitgevoerde beeld oogt over het algemeen scherp, met natuurlijk ogende kleuren. Contrast, schaduwdetail en zwartniveau zijn allen ruim voldoende. We hebben enkele minieme compressiefoutjes en wat filmgrain kunnen waarnemen. Ook lijkt er soms wat edge-enhancement toegepast, maar nergens echt dramatisch. De Cantonese Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en dynamisch, met heldere en verstaanbare dialogen. De aanwezige geluidseffecten en filmmuziek komen op hun beurt goed tot hun recht. Ruis of storingen zijn niet aanwezig. Er is eveneens een Cantonese DTS-track aanwezig en deze klinkt een tikkeltje warmer en biedt wat meer detail.

EXTRA'S
De meest waardevolle extra is de 12 minuten durende 'Making of'-documentaire, doorspekt met een resem cast- en crewinterviews. Verder hebben we de originele bioscooptrailer en promotietrailers voor drie Aziatische films uitgebracht door A-Film.

CONCLUSIE
De minst geslaagde uit de Infernal Affairs-trilogie, maar niettemin een waardige afsluiter van één van de beste gangsterreeksen aller tijden. De beeld- en geluidskwaliteit is dik in orde, alleen spijtig dat er met elke aflevering minder en minder extra features terug te vinden zijn! Hoe dan ook een must-have voor de liefhebbers van de betere film en fans van de Aziatische cinema.


cover
Studio: A-Film

Regie: Andrew Lau en Alan Mak
Met: Andy Lau, Tony Leung, Leon Lai, Kelly Chen, Daoming Chen, Anthony Wong, Eric Tsang, Chapman To, Edison Chen, Shawn Yue

Film:
8/10

Extra's:
3/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
12

Speelduur:
114 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8716777052501


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Cantonees Dolby Digital 5.1,
Cantonees DTS 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer,
• The Making of IAIII,
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij