:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MARY-KATE AND ASHLEY IN ACTION - VOLUME 1
MARY-KATE AND ASHLEY IN ACTION - VOLUME 1
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-04-27
SERIE
Mary-Kate en Ashley (Mary-Kate en Ashley Olsen) zijn schoolgaande tienermeisjes die in hun vrije tijd allerlei mysteries oplossen als geheime agentes Misty en Amber. Hiervoor reizen ze de hele wereld rond met hun privé-jet en nemen ze het steeds weer op tegen een aantal terugkerende slechteriken. Hierbij worden ze geholpen door een aantal handlangers. In de eerste plaats is er Quincy (Brendan Beiser), de pratende robothond die bovendien een wandelende computer is. Verder staan ook Rodney (Terry Chen) en Ivan Quintero (Michael Monroe Heyward) tot hun dienst. Deze laatste – ook wel IQ genoemd – voorziet hen telkens van allerlei gadgets en analyseert het bewijsmateriaal.

Op deze dvd werden vijf afleveringen samengebracht met Renee La Rouge, het hoofd van een cosmeticabedrijf, als slechterik van dienst. In elke aflevering lossen Misty en Amber een nieuw – meestal vrij banaal – mysterie op en dit met hun motto: "Let’s go save the world... Again!". Mary-Kate And Ashley In Action! werd gecreëerd door Robin Riordan, die eerder al afleveringen schreef voor allerlei series – waaronder The Wonder Years (1988), en ligt een beetje in de lijn van Totally Spies! (2001). Mary-Kate en Ashley, en de rest van de cast, leveren redelijke voice-overs af. De tekenstijl is echter zeer eenvoudig, net als de verhaallijnen van de afleveringen. Kortom, deze animatiereeks heeft weinig om het lijf. Daarom hield Mary-Kate And Ashley In Action! slechts één seizoen stand. De afleveringen van deze tekenfilmserie kunnen nog perfect hun nut bewijzen als opvulling van de cartoonuurtjes in de ochtend of op woensdagnamiddag. Maar als je de vijf afleveringen op deze dvd na elkaar bekijkt, val je gegarandeerd in slaap.

AFLEVERINGEN
Gift With Purchase
Steeds meer modellen beginnen zich vreemd te gedragen op modeshows. Misty en Amber ruiken onraad en besluiten om de zaak uit te diepen. Ze ontdekken dat het bizarre gedrag van de mannequins in verband staat met de geschenkpakketten van La Rouge Cosmetica en reizen naar Parijs om een bezoekje te brengen aan het cosmeticabedrijf.

The Cat's Meow
Op de grote kattenshow in Caïro zijn alle deelnemende katten verdwenen. Misty en Amber trekken naar Egypte om de zaak uit te klaren. Quincy gaat hierbij undercover... als kat! Eenmaal aangekomen blijken de dieren weer terecht, maar ze vertonen een aantal opvallende nieuwe gedragingen.

In A Lather
Het internationale clownfestival in Quebec, Canada, wordt ernstig verstoord door het onverklaarbare vechtgedrag van de clowns. Misty en Amber gaan undercover als trapezeartiesten om het mysterie op te lossen en te vermijden dat het festival moet worden afgelast.

Can You Dig It?
In een oude piramide van de Mayas wordt een groep archeologen opgeschrikt door de geest van koning Michu Pachu. Misty en Amber trekken naar Mexico om de zaak te onderzoeken.

Bad Hair Day
Een mysterieuze kracht zorgt ervoor dat mensen over de hele wereld last hebben van weerbarstig haar. Omdat dit op sommige plaatsen zelfs tot oorlog dreigt te leiden, wordt de hulp van Misty en Amber ingeroepen. Bij hun zoektocht naar de schuldige komen ze terecht in Engeland.

BEELD EN GELUID
Het 1.33:1 beeld heeft een bevredigende scherpte en de kleuren ogen helder. Spijtig genoeg heeft het beeld last van redelijk wat compressiefouten. Vooral als er veel beweiging is en tijdens de live-action intro's valt dit hard op! De Engelse Dolby Surround 2.0-track voldoet, met goed verstaanbare dialogen. Storingen hebben we niet direct opgemerkt.

EXTRA'S
Geen extra’s te bespeuren, dus dat verdient een nul.

CONCLUSIE
Mary-Kate And Ashley In Action: Volume 1 heeft weinig te bieden en werd alleen op de markt gezwierd om de diehard fans van Mary-Kate en Ashley te bekoren. De rest van de wereldbevolking hoort het ongetwijfeld in Keulen donderen bij het lezen van deze bespreking en denkt er niet eens aan om de dvd aan te schaffen.


cover
Studio: Warner

Regie: Pascal Gaugry, Jose-Luis Marco, Mike Milo
Met: Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen, Brendan Beiser, Terry Chen, Jason Connery, Michael Monroe Heyward

Film:
5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
5,5/10


Regio:
2

Genre:
Animatie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
AL

Speelduur:
113 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
7321931378659


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Portugees, Grieks, Tsjechisch, Hebreeuws. Arabisch, Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij