:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MIND OF THE MARRIED MAN, THE - SEIZOEN 1
MIND OF THE MARRIED MAN, THE - SEIZOEN 1
Bespreking door: Carl - Geplaatst op: 2005-09-23
SERIE
Sinds de komst van de betaalzender HBO heeft het televisielandschap een fikse verandering ondergaan. Wat in de States op de reguliere zenders niet door de beugel kan, daar maken ze bij HBO geen probleem van. Van strikte censuurtoepassingen is hier geen sprake, wat niet wil zeggen dat hun shows smakeloos volgepropt zitten met willekeurig geweld en bloot. Nee, het HBO-netwerk legt sinds z'n geboorte voor zichzelf de spreekwoordelijke lat vrij hoog. The Sopranos, Nip/Tuck, Six Feet Under, The Shield en het recente The Wire zijn goeie voorbeelden van de kwalitatieve maatstaven die men daar hanteert. Men hoeft geen rekening te houden met ratings waardoor er dikwijls meer expliciet beeldmateriaal gebruikt kan worden. Een gegeven dat deze series meestal dat tikkeltje meer geeft, iets wat de beleving bij de kijker des te groter maakt.

Jammer genoeg bevindt er zich in elke renstal wel een minder paard, en dat is ook bij HBO het geval met deze Mind Of The Married Man. Deze 'humoristische' reeks over het wel en wee van de getrouwde man moet zowat het grootste voorgekauwde, clichévolle misbaksel zijn dat we de laatste jaren mochten aanschouwen. Zowat alle relationele poespas die we hier te zien krijgen is reeds honderd keer de revue gepasseerd in talloze andere series. En daarmee bedoelen we dan zowel de typische personages, de discussies die ze voeren en de situaties waarin ze zich bevinden. Mike Binder is naast de bedenker van de show ook één van de drie mannelijke (en tevens getrouwde) hoofdpersonages. Hij vertolkt de rol van Mickey, het extreem monogame familiegeval met de onvermijdbare fantasieën tot gevolg. Verder hebben we nog Jake en Dave. Jake is het vreemdgaande exemplaar zonder schuldgevoel en Dave bezit als hoofdactiviteit het indijken van zijn echtgenotes uitgaven. Ze zijn zowel collega's als vrienden, hebben alle drie een eigen kijk op het getrouwde leven en werken zich bijgevolg voortdurend in de nesten.

Er zullen altijd mensen zijn die niet genoeg kunnen krijgen van de (wellicht tot in de eeuwigheid) voortdurende relationele conflicten die voortkomen uit de verschillen tussen man en vrouw, dus ook deze show bereikt zeker en vast een bepaalde doelgroep. Alhoewel de kijkcijfers bijgevolg niet echt tegenvallen ziet HBO hopelijk gauw in dat ze een serieuze misstap begingen door deze The Mind Of The Married Man groen licht te geven. Onze raad: afschaffen die handel en meer fratsen van Larry David in een volgend seizoen van Curb Your Enthousiasm, een komische HBO-serie die wel de moeite waard is om uw tijd aan te spenderen.

BEELD EN GELUID
Deze serie is te bekijken in z’n orginele fullscreen 1.33:1 formaat. Er zijn weinig oneffenheden en de kleuren zijn van een aanvaardbare kwaliteit. Je ziet echter onmiddellijk dat het hier gaat om een transfert van tv-beelden. De kwaliteit is dan ook navenant maar deze dvd bezit zonder twijfel een betere beeldkwaliteit dan de kabeluitzendingen. Op geluidsvlak vinden we een doodnormale surroundtrack zonder al te veel poespas, zoals we deze ook verwacht hadden. De dialogen zijn helder en verstaanbaar, en daar draait het hier dan ook om. De surrounds geven weinig tot geen kik maar dit lijkt ons eerlijk gezegd geen gemis. Een doorsnee tv-track, niks minder maar ook niks meer.

EXTRA'S
We moeten het stellen met 2 audiocommentaren en een aantal verwijderde scènes. Regisseur/acteur Binder heeft het bij de eerste van de 10 afleveringen onderandere over het ontstaan van het idee achter de serie, de ontvangst bij het grote publiek en de vele kritieken. Hij verdedigt natuurlijk met man en macht z’n eigen creatie en werpt enkele hypotheses op waarom de serie volgens hem geen lang leven gegund werd. De verwijderde scènes zijn op hun beurt uw tijd niet waard en werden met rede uit het finale produkt weggelaten.

CONCLUSIE
Hoezeer de acteurs ook hun best doen, deze The Mind of the Married Man is allesbehalve grappig. De rollen zijn cliché, de verhaallijnen banaal en er overheerst een algemeen 'been there, done that'-gevoel. Kwalitatief halen we de doorsnee tv-standaarden maar voor het bonusmateriaal moeten we deze dvd zeker en vast niet in huis halen. Eén van de weinige HBO-missers.


cover
Studio: Warner

Regie: Mike Binder
Met: Mike Binder, Sonya Walger, M. Emmet Walsh, Steven Brand, Magali Amadei

Film:
4,5/10

Extra's:
3/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
AL

Speelduur:
300 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321932254419


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Hongaars Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Portugees, Fins, IJslands, Pools, Kroatisch, Sloveens, Hongaars, Hebreeuws, Turks, Engels CC
Extra's:
• 2 audiocommentaren
• Verwijderde scènes

Andere recente releases van deze maatschappij