:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CURB YOUR ENTHUSIASM - SEIZOEN 3
CURB YOUR ENTHUSIASM - SEIZOEN 3
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2005-09-04
SERIE
Zoals te verhopen viel weten Larry David en co het hoge niveau van het tweede Curb Your Enthusiasm-seizoen vast te houden. Naast de gebruikelijke "typetjes" met hun ondertussen bekende onhebbelijkheden krijgen we een aantal nieuwe, dieper uitgewerkte verhaallijnen. Zo zien we naast de "avonturen" van Larry bij de nieuwe Martin Scorcese-film ook hoe de horecaplannen van Larry en Jeff in het honderd lopen. Wie reeds "fan" was na het bekijken van de vorige seizoenen kan wederom smullen, "niet-volgelingen" zullen wellicht ook ditmaal niet bekeerd worden. Spijtig genoeg is de humor uit Curb Your Enthusiasm wellicht iets te dwars en zwart om een echt groot publiek te kunnen aanspreken. Wij moeten alvast niet meer overtuigd worden. Door het constante, hoge niveau was het niet echt mogelijk om een favoriete episode te kiezen uit de 10 volgende topafleveringen

AFLEVERINGEN
Disc 1:
Episode 1: Chet's shirt
Larry en Jeff investeren samen met Ted Danson in een nieuw restaurant. Larry, die geen zin heeft in een etentje bij zijn tandarts, muist er vanonder om kelnerkleren te gaan kopen. Hij koopt een paar blitse, bij elkaar passende hemden voor Ted en zichzelf, maar in dat van Ted zit een scheurtje. Gekwetste gevoelens alom...

Episode 2: The Benadryl Brownie
Larry en Cheryl plannen een etentje met de kok van zijn restaurant. Door de gebrekkige ontvangst van Larry's nieuwe gsm krijgt een eenvoudig misverstand een rampzalig staartje voor Richards vriendin. Larry probeert vrede te sluiten door haar zelfgemaakte chocoladegebakjes aan te bieden. Na zijn ruzie met de kerel van de afstandsbediening krijgt Larry naar zijn hoofd geslingerd dat hij fraudeert met fooien.

Episode 3: Club Soda And Salt
Overstuur door het catastrofale etentje neemt de kok van Larry's restaurant ontslag. De investeerders moeten halsoverkop een vervanger vinden. Ted raadt zijn persoonlijke kok aan, maar Larry vindt diens eten niet echt je dat. Larry is jaloers over Cheryls nieuwe vriend, een man, en hij vergezelt haar naar een voorstelling waarin "Brad" een rolletje vertolkt. Cheryl staat perplex van Larry's knappe nieuwe manier om vlekken te verwijderen.

Episode 4: The Nanny From Hell
Na een tuinfeest slaat Larry de bal weer royaal mis door Hugh, één van de geldschieters van het restaurant, te beledigen. Wat later komt Larry ook in aanvaring met Hughs jonge zoon. Op aanraden van Larry voeren Jeff en Susie een sollicitatiegesprek met de "nanny from hell", die prompt toegeeft dat ze graag paarden streelt, corndogs eet en in bad gaat met haar sokken.

Episode 5: The Terrorist Attack
Er doen geruchten de ronde over een terroristische aanslag een Larry staat voor een dilemma: de stad verlaten of naar een concert van Alanis Morissette gaan kijken, een benefiet van Cheryls favoriete goede doel. Larry kan het niet nalaten om de vrouw van Paul Reiser, Mindy, te beledigen, maar hij stuurt toch aan op verzoening door vertrouwelijke informatie door te spelen. Een beetje later gaat Alanis zwaar in de fout door de loslippige Larry iets in vertrouwen mee te delen. Larry is er overigens andermaal in geslaagd om kwaad bloed te zetten bij Mindy door haar te dumpen voor Martin Short.

Episode 6: The Special Section
Terwijl hij in New York meewerkt aan een nieuwe Scorcese-film doet zich in Larry's familie een sterfgeval voor. Het nieuws bereikt hem echter pas twee dagen naar de begrafenis. Als hij van de eerste shock is bekomen, grijpt hij het verlies aan om een aantal ongewenste evenementen te annuleren. Richard Lewis beschuldigt Larry ervan dat hij zijn mediamantra heeft teruggenomen en Larry is ziedend wanneer hij verneemt dat de begraafplaats een "speciale" afdeling heeft.

Disc 2:
Episode 7: The Corpse-sniffing Dog
Na een verzoeningsetentje met vrienden weigert Larry de vrouw te bedanken wiens man alles betaalde. Bij Jeffs thuiskomst speelt zijn allergie aan Sammy's geliefde – en aan lijkgeur verlekkerde – hond hem parten. Larry, altijd al de reddende engel, neemt eindelijk een kok in dienst die hem bevalt. Daarna probeert hij Jeffs dochtertje tot andere inzichten te brengen. Maar heeft ze nu een spraakgebrek of niet?

Episode 8: Krazee-eyes Killa
Larry, die het op een feestje met Wanda’s verloofde - een rapster- heeft over zijn teksten en speciale verlangens, is er als de dood voor om zijn vertrouwen te schenden. Jeffs vrouw Susie, is in haar wiek geschoten wanneer Larry een rondleiding door haar nieuwe huis afwimpelt. Cheryl gooit een sportjasje weg dat Larry nodig heeft voor zijn rol in de film van Martin Scorcese en tot overmaat van ramp komt een ongewenst haartje in zijn keel vast te zitten.

Episode 9: Mary, Joseph And Larry
Larry bekijkt een onbekwame gever van kerstfooien. Hij en Jeff blijken bovendien onbekwame bedenkers van alibi's voor de nesten waarin ze zich hebben gewerkt. Nadat hij de schoonmaakster heeft beledigd, probeert Larry het zaakje weer recht te zetten met een portie kerstsfeer.

Episode 10: The Grand Opening
Larry ontdekt dat de nieuwe kok voor het restaurant hem iets op de mouw heeft gespeld wat zijn kaalheid betreft. Tijdens een spelletje raakbal verwondt Larry onopzettelijk een machtige restaurantcriticus. Cheryl valt ten prooi aan een zware diarreeaanval en aan Jeffs keiharde vrouw, Susie. Met de grootse opening om de hoek slagen de eigenaars er eindelijk in een geschikte kok te vinden, een overlever, maar dat is buiten zijn kleurrijke persoonlijkheid gerekend.

BEELD EN GELUID
Wij hebben de indruk dat de beeldkwaliteit er op vooruit is gegaan in vergelijking met de twee vorige seizoenen. Grain en aliasing komen minder vaak voor dan voordien, scherpte en kleurcontrast zijn goed. De Dolby Surround 2.0-track geeft de dialogen weer zoals we mogen verwachten, de track voldoet zeker voor een dergelijke tv-serie. Na drie seizoenen is men er nog steeds niet in geslaagd de verschillende afleveringen van chapters te voorzien, slordig.

EXTRA's
Seizoen 2 moest het stellen zonder extra's, ditmaal krijgen we een bijna 60 minuten durende "Stop and chat" met de cast en crew tijdens het US comedy arts festival in Aspen. Deze extra bestaat uit twee delen: in deel 1 zien we een aantal van de favoriete scènes van de protagonisten (26 minuten), deel 2 bevat de eigenlijke stop and chat (22 minuten) waarin regisseur David Steinberg Larry David, Jeff Garlin, Richard Lewis, Susie Essmann and executive producer Robert B. Weide interviewt over verschillende aspecten van de show.

CONCLUSIE
Eenmaal, andermaal, verkocht! Een aanrader, net zoals de twee vorige seizoenen. Tien nu reeds klassieke afleveringen, een goede beeld- en geluidskwaliteit en de scherpe prijs van deze box maken dit "an offer you can’t refuse!"


cover
Studio: Warner

Regie: Robert B. Weide, Larry Charles, Bryan Gordon, Andy Ackerman, David Steinberg
Met: Larry David, Jeff Garlin, Cheryl Hines, Richard Lewis

Film:
8,5/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
AL

Speelduur:
296 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
7321931253734


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Fins, Zweeds, Grieks, Arabisch, Engels CC
Extra's:
• Stop en chat met de cast

Andere recente releases van deze maatschappij