:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WALKING TALL
WALKING TALL
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-02-17
FILM
Wanneer ex-paracommando Chris Vaughn (The Rock) terugkeert naar zijn geboortestad, blijkt het plaatsje verandert te zijn in een poel van corruptie, verderf en misdaad. Chris kan dit niet zomaar over zich heen laten gaan en schopt het al snel tot sheriff. Bijgestaan door zijn oude vriend Ray Templeton (Johnny Knoxville) en een enorm grot stuk hout besluit Chris Vaughn schoon schip te maken in het stadje…

Walking Tall (2004) is een remake van de gelijknamige actieprent uit 1973, welke destijds zo’n groot succes was dat deze prompt nog gevolgd werd door twee sequels, een Tv-film en een Tv-serie. Met deze nieuwe versie wijkt regisseur Kevin Bray (All About the Benjamins) eindelijk nog eens af van het ondertussen volledig platgereden pad van de hedendaagse actieblockbuster, waarin het steeds meer begint te lijken dat actiescènes enkel op het scherm worden getoverd aan de hand van een groteske hoeveelheid computereffecten en andere dure trucjes. Bray grijpt terug naar het ouwe getrouwe stunt- en vliegwerk, wat enkele lekker ruige actiescènes oplevert. Het op waargebeurde feiten gebaseerde verhaaltje is flinterdun, maar dankzij de korte speelduur (zonder de aftiteling duurt de film een kleine 70 minuten!) en de charismatische actieheld in de vorm van worstelster The Rock (The Scorpion King, Welcome to the Jungle) is Walking Tall een genietbare actieknaller geworden. De reacties op de film waren behoorlijk positief, maar dat kon niet verhelpen dat Walking Tall geen succes werd. Zo bracht de 71 miljoen $ kostende productie wereldwijd maar 57 miljoen $ in het laatje. Maar laat je door dat niet tegenhouden!

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerde 2.35:1 beeld oogt bevredigend scherp, met een goed diepte en detail. Contrast en het zwartniveau zijn prima, alsook het schaduwdetail. De kleuren zijn helder en zien er natuurlijk uit. De gebruikte print is vrij van vuiltjes en beschadigingen, maar we hebben wel wat edge-enhancement, wat minimale filmgrain en soms enkele trillende beeldlijntjes opgemerkt. Het Engelse Dolby Digital 5.1-spoor is een warme en voldoende ruime soundtrack, waarbij de opzwepende score van Graeme Revell en de bijwijlen robuuste geluidseffecten degelijk uit de verf komen. De dialogen klinken zuiver en zijn steeds goed te verstaan. Ruis of andere fouten in het geluid hebben we niet opgemerkt.

EXTRA’S
Je kan Walking Tall nogmaals bekijken begeleid van een humoristische, doch informatieve commentaartrack van hoofdrolspeler The Rock of met de serieuze, meer technisch gerichte audiocommentaartrack ingesproken door regisseur Kevin Bray, monteur Robert Ivison en hoofdcameraman Glen Macpherson. In de featurette “Fight the Good Fight” (8 min.) wordt aan de hand van interviews met diverse participanten en ‘behind the scènes’-beelden dieper ingegaan op de vele knokpartijen uit de film. Vervolgens hebben we drie korte weggeknipte scènes, een alternatief einde en enkele outtakes. Tenslotte treffen we nog een fotogalerij, die bestaat uit een 28-tal afbeeldingen, en de originele bioscooptrailer aan.

CONCLUSIE
Walking Tall is een onderhoudende actieprent, met in de hoofdrol de steeds populairder wordende actiester Dwayne “The Rock” Johnson. De technische kwaliteiten van dit schijfje zijn in orde en er zijn ook enkele amusante extra features aanwezig. Een aanrader voor de liefhebbers van een brok lekker ouderwetse actie!


cover
Studio: MGM

Regie: Kevin Bray
Met: The Rock, Johnny Knoxville, Neal McDonough, Michael Bowen, Ashley Scott

Film:
7/10

Extra's:
6,5/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2004

Leeftijd:
16

Speelduur:
83 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717438137902


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Hebreeuws
Extra's:
• 2 audiocommentaartracks,
• Featurette,
• Weggeknipte scenes,
• Alternatief einde,
• Outtakes,
• Fotogalerij,
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij