:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SO LITTLE TIME 2 - BOY CRAZY
SO LITTLE TIME 2 - BOY CRAZY
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-04-23
ACHTERGROND
Ashley en Mary-Kate Olsen begonnen met acteren nog voor het einde van hun eerste levensjaar. Op 6-jarige leeftijd waren ze reeds de jongste producers in de geschiedenis van Hollywood. Ze zijn momenteel samen meer dan 350 miljoen dollar waard en op 13 juni 2004 – wanneer de meisjes hun achttiende verjaardag zullen vieren - komen ze aan het hoofd te staan van hun bedrijf Dualstar, dat jaarlijks ongeveer 1 biljoen dollar binnenhaalt. Dit bedrijf brengt hun kledinglijn, accessoires, video’s, cd’s, boeken en computerspelletjes uit. Ze werden dan ook benoemd tot meest machtige jonge vrouwen in Hollywood door het prestigieuze magazine Hollywood Reporter, en ze krijgen dit jaar een ster op de “Walk of Fame”. U hebt nog nooit gehoord van deze meisjes? Dan zijn de So Little Time dvd’s misschien een goede manier om met hen kennis te maken.

SERIE
Riley (Mary-Kate Olsen) en Chloë Carlson (Ashley Olsen) zijn twee zusjes van veertien jaar die elke dag met de typische tienerprobleempjes geconfronteerd worden: jongens, erbij horen en dergelijke. Hun ouders Macy (Clare Carey) en Jake (Eric Lutes) hebben net besloten even uit elkaar te gaan. Jake wil een rustiger (lees: werkloos) leven leiden en gaat alleen in een caravan wonen. Macy blijft even workaholic en is een zelfstandig modeontwerpster. Manuelo (Taylor Negron) werkt voor de familie Carlson als ‘huishoudster-kinderjuf’. Verder duiken Larry (Jesse Head), een jongen met een enorme ‘crush’ op Riley, en Tedi (Natashia Williams), een leeghoofdig supermodel, geregeld op in de serie. Voor So Little Time werkten Mary-Kate en Ashley Olsen wederom samen met Eric Lutes. Hij vertolkte eveneens de vaderrol in de door hun geproduceerde tv-film Switching Goals (1999). Verder dook hij op in de Tv-series Heaven Help Us en Caroline in the City. Actrice Clare Carey speelt de moeder van de Carlson-tweeling in So Little Time. Eerder dook ze al op in de serie Coach en in 2003 zagen we haar in het misbaksel Home Alone 4. Acteur Taylor Negron, die de grappige ‘huisman’ Manuelo in de serie portretteert, maakte zijn acteerdebuut in de Tv-serie Detective School (1979). En vanaf 1995 acteerde hij in Hope & Gloria. Maar we zagen hem ook aantreden in grote bioscoopfilms zoals Easy Money (1993), Nothing But Trouble (1991), The Last Boy Scout (1991) en The Flintstones in Viva Rock Vegas (2000). So Little Time klungel, Jesse Head, acteerde ook al in de serie Katie Joplin (1999) en “Tedi” (Natashia Williams) is een voormalig Wonderbra-model.

So Little Time toont ons weer de oppervlakkige leefwereld van Amerikaanse tienermeisjes en bekogelt ons met clichés. De humor is vrij zwak en de dialogen zijn een beetje banaal. Gelukkig worden de afleveringen beter naarmate het seizoen vordert. De pro- en epiloog waarin Mary-Kate en Ashley gewoon zichzelf spelen maken het geheel een stuk amusanter. De verhalen van de afleveringen gaan erop vooruit en de personages worden beter uitgewerkt. Mary-Kate Olsen werd trouwens genomineerd voor een Daytime Emmy voor haar rol als Riley! Hoe het ook zij, de kijkcijfers waren laag, daarom bleef het maar bij één seizoen.

AFLEVERINGEN
De afleveringen zijn verdeeld over 4 dvd’s, gerangschikt naar thema en dus niet in chronologische volgorde (de volgorde waarin ze uitgezonden werden). Volume 2: Boy Crazy bevat wederom zes afleveringen. We zetten ze even op een rij, met telkens een korte synopsis. Tussen haakjes staat het nummer van de chronologische volgorde.

Dog Day Afternoon (1):
Macy moet in een mum van tijd een jurk ontwerpen voor Tedi, die de Billboard awards moet bijwonen. Ze wil absoluut niet de hulp van Jake inroepen, dus doet Riley het maar. Macy en Jake blijken nog steeds het perfecte team te vormen. Chloë probeert de aandacht te trekken van Travis Morgan.

There’s Something About Riley (4):
Larry schakelt Tony in om Riley voor zich te winnen. Tony veinst dat hij tijd met Riley moet doorbrengen om haar te overtuigen dat Larry een fantastische vangst is. Maar eigenlijk zit hij zelf achter haar aan. Er ontstaat paniek wanneer het huis van de Carlsons bedreigd wordt door hevige bosbranden die op dat moment de streek teisteren.

Riley’s New Guy (17):
Riley krijgt al snel spijt van een afspraakje, wanneer de jongen de dag erna dingen rondvertelt over hun date die helemaal niet gebeurd zijn. Ze heeft haar buik vol van alle oppervlakkige mensen op school, die alleen maar uit zijn op populariteit. Wanneer ze een jonge muzikant ontmoet die er net zo over denkt, wordt ze onmiddellijk verliefd. Chloë probeert een aantal dating-trucjes uit op Lennon. Dit heeft echter niet het gewenste effect. Wanneer ze gewoon op haar gevoel afgaat, komt ze veel verder…

The New Guy (15):
Lennon, een nieuwe leerling, doorbreekt Chloë’s dagelijkse ochtendroutine door steeds de laatste bosbessenmuffin voor haar neus weg te kapen. Dit werkt Chloë danig op de zenuwen. Op de koop toe neemt hij haar vaste plaatsje in het koffiehuis in en zelfs haar favoriete bezinningsplekje. Macy heeft een afspraakje met een Jake-lookalike en Jake gaat op zijn beurt op date met een workaholic, net als Macy. Misschien willen ze toch elkaar? Riley vergeet Larry’s verjaardag. Dit kwetst hem erg, want elk jaar opnieuw kijkt hij ernaar uit om haar cadeautje als eerste open te maken. Riley zoekt naar een manier om zijn verjaardag weer ‘gelukkig’ te maken. Uiteindelijk vindt ze het ideale cadeau…

The Wheelchair (18):
Wanneer Larry flauwvalt tijdens de biologieles, wordt hij met een rolstoel naar de ziekenkamer gebracht. Terwijl hij onderzocht wordt, kan Riley er niet aan weerstaan om de rolstoel even uit te testen. Todd, een gehandicapte leerling, ziet haar en voelt zich onmiddellijk verwant met haar. Riley is helemaal ondersteboven van zijn mooie, bruine ogen en krijgt het niet meer over haar lippen dat ze niet echt ‘fysiek verhinderd’ is. Wanneer hun band groeit, wordt Riley gek van het schuldgevoel over haar leugen…

Waiting for Gibson (25):
Riley, Chloë en Larry willen het toneel ‘Diva 2K’ opvoeren om geld in te zamelen ten behoeve van gepensioneerde dieracteurs. Hun ouders worden tot co-regisseurs benoemd, omdat Chloë en Riley hen niet durven vertellen dat ze niet kunnen acteren. Ook verzinnen ze een - zogezegd befaamde - producer ‘Marvin Dobbs’ opdat hun stuk serieus zou genomen worden. De fameuze Dobbs is twee handen op één buik met Mel Gibson. Zo komt Manuelo in de problemen als hij de filmstudio terroriseert om te weten hoeveel kaartjes Mel Gibson ook weer wilde…

BEELD EN GELUID
Het beeld is uitgevoerd in het originele 1.33:1 formaat. Het beeld oogt voldoende scherp, met soms een softer moment door het aanwezig zijn van wat filmgrain. De kleuren ogen warm en voldoende natuurlijk. Het contrast en zwartniveau is prima. Digitale compressiefouten hebben we niet direct opgemerkt. Het betreft hier een recente serie dus printbeschadigingen zijn niet aan de orde. De Engelse Dolby Digital 2.0-track klinkt uiteraard weinig indrukwekkend - het betreft hier dan ook een tienerserie en geen spectaculaire actiefilm – maar voldoet. De muziek klinkt goed en de dialogen zijn goed te verstaan. Geluidsstoringen zijn niet aanwezig.

EXTRA’S
Opnieuw enkel maar een miezerige fotogalerij. Maar dit keer hebben we zowaar al 8 foto’s! Tegen het einde van de serie hebben we misschien een volwaardige fotogalerij...

CONCLUSIE
Eenmaal we over het clichégehalte van deze sitcom heen zijn, valt So Little Time nog wel te appreciëren. Boy Crazy bevat een aantal van de betere afleveringen, maar zal waarschijnlijk nog steeds alleen de Olsen-fans en tienermeisjes écht boeien. Beeld en geluid zijn goed, de extra features zijn opnieuw een dikke nul.


cover
Studio: Warner

Regie: Rich Correll, Mark Cendrowski, Jean Sagal
Met: Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen, Eric Lutes, Clare Carey, Taylor Negron

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
AL

Speelduur:
129 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321932375220


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits, Hebreeuws, Engels CC, Duits CC
Extra's:
• Fotogalerij

Andere recente releases van deze maatschappij