:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LION KING 3 - HAKUNA MATATA, THE
LION KING 3 - HAKUNA MATATA, THE
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2004-04-19
FILM
Timon is een nogal onhandige meerkat die door de hele kolonie, uitgezonderd zijn eigen moeder dan, liever gemeden wordt. Als hij al eens zijn hulp aanbiedt dan heeft dat meestal wel één of andere ramp tot gevolg zoals bijvoorbeeld het instorten van een tunnel of een aanval door hyena’s. Als gevolg daarvan besluit Timon om de wijde wereld in te trekken op zoek naar een plaatsje waar hij zich echt thuisvoelt, liefst boven de grond natuurlijk. Op zoek naar zijn nieuwe woning ontmoet hij Pumbaa, een wrattenzwijn zonder vrienden, vanwege zijn nogal sterke geur. Eenmaal op de savanne aangekomen worden ze bijna onder de voet gelopen door een gigantische massa dieren. Nieuwsgierig als ze zijn, gaan de twee kijken wat er aan de hand is, blijkt dat er een leeuwenjong is geboren. Pumbaa voelt zich echter niet direct op zijn gemak, zijn darmen komen in opstand en voor ie het weet, liggen alle dieren in een straal van 10 meter rond hem met hun poten om hoog. De andere dieren denken dat ze gewoon buigen voor de koning en zijn zoon en volgen hun voorbeeld. Dit was nog maar de eerste keer dat het duo de geschiedenis schreef … er zouden nog vele fratsen volgen …

In The Lion King 3: Hakuna Matata vertellen Timon en Pumbaa je het verhaal van voor, tussen en tijdens de gebeurtenissen die we in The Lion King te zien krijgen. We waren ondertussen al gewoon dat Disney van elke klassieker een sequel maakt, maar van een 2e sequel maken, dat is toch wel weer een primeur. Dat gezegd zijnde waren we toch verrast van deze film, hij is namelijk bij momenten gewoon erg grappig. Neemt echter niet weg dat het tekenwerk nog steeds overkomt als goedkoop en snel gedaan. Dit laat zich vooral merken in het gebruik van contrast, schaduwen en kleurnuances. Het verschil met de beelden uit de originele film is dan ook zeer duidelijk te merken. The Lion King 3 stijgt uit boven de middenmaat van de sequels, maar aangezien die middenmaat al niet erg hoog ligt … Voor kinderen zal deze film wel leuk zijn, als volwassene is het soms wel even op je tanden bijten. Huren bij twijfel is dan ook de beste oplossing wat ons betreft.

BEELD EN GELUID
Naar goede gewoonte heeft ook deze sequel een nagenoeg uitstekende beeldtransfer meegekregen. Constrast en scherpte, kleur en schaduwdetail, allemaal zijn ze dik in orde. Beschadigingen en compressiefouten schitteren in afwezigheid. Moesten alle echte Classics ook een dergelijke transfer krijgen dan werden besprekingen van Disney dvd’s compleet overbodig. Prima transfer.

Ook de geluidstrack is een mooi exemplaar. Ruimtelijke spreiding is prima en geluidseffecten worden volop via de geschikte kanalen weergegeven. Dialoog klinkt mooi gecentraliseerd. De surroundkanalen worden actief aangesproken voor geluidseffecten en worden ook bijna constant ingezet voor muziek en omgevingsgeluiden. Ook hier kunnen we stellen dat het om een prima track gaat.

EXTRA’S
Zoek de verstopte Mickey’s
Het zou geen Disney dvd zijn, moesten er geen onbegrijpelijke en erg saaie interactieve spelletjes zijn. Met het zoeken van de verstopte Mickey’s is dat iet anders. De persoon die ons hier het nut en het plezier van kan uitleggen mag zich binnenkort de trotste eigenaar noemen van de kip die het gouden ei zal leggen …

Deleted Scenes
We krijgen een aantal scenes te zien (+ commentaar) die nooit afgewerkt zijn of anders ingekleed werden voor de uiteindelijke film.

Virtuele Safari
Een safari met Timon en Pumboo door verschillende Disney attracties, hetzij dan ondergedoopt in de Lion King sfeer.

Rafiki’s Raadsel
Wat zijn we toch gelukzakken … nog een leuk interactief Disney spelletje ! :-/

Wie is Wie?
Probeer aan de hand van silhouetten te raden wie de figuur is. Hier zal je zeker uren mee zoet zijn …

Timon: Het verhaal achter de legende
Korte featurette met als verteller Peter Graves, hij neemt je mee achter de legende Timon, voor zover die er al is.

Voor het begin: Making off Lion King 3
In dezelfde stijl als de film krijgen we een korte (zo’n 12 minuten) Making Off te zien. Bevat redelijk wat informatie maar had gerust uitgebreider gemogen.

Music Video: Grazing in the Grass

CONCLUSIE
The Lion King 3 overstijgt de overige sequels lichtjes, alhoewel er nog steeds geen vergelijk te maken is met de originele film. Wat betreft beeld en geluidskwaliteit zit het echter erg goed, die zijn namelijk van prima kwaliteit. Voor een 2-disc uitvoering zijn de extra’s wel erg dun bedeeld.


cover
Studio: Buena Vista

Regie: Bradley Raymond
Met: Matthew Broderick, Whoopi Goldberg, Nathan Lane, Ernie Sabella en Moira Kelly

Film:
6/10

Extra's:
3/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Animatie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
AL

Speelduur:
73 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8711875969416


Beeldformaat:
1.66:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Nederlands Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Bulgaars Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Bulgaars, Engels CC
Extra's:
• Zoek de verstopte Mickey’s
• Deleted Scenes
• Virtuele Safari
• Rafiki’s Raadsel
• Wie is Wie?
• Timon: Het verhaal achter de legende
• Voor het begin: Making off Lion King 3
• Music Video: Grazing in the Grass

Andere recente releases van deze maatschappij