:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> INVENTING THE ABBOTTS
INVENTING THE ABBOTTS
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-12-02
FILM
In het conservatieve Amerika van de jaren ’50 zien we de twee broers, Jacey (Billy Crudup) en Doug Holt (Joaquin Phoenix), worstelen met hun identiteit, hun afkomst en met het andere geslacht. Zo is Jacey volledig geobsedeerd door Eleanor (Jennifer Connelly), Alice (Joanna Going) en Pamela (Liv Tyler), de drie knappe dochters van de rijke Lloyd Abbott (Will Patton). En deze laatste moet helemaal niet veel weten van de zogenaamde armoedzaaier Jacey. Ook Doug heeft een zwak voor één van de Abbott-meisjes, namelijk de guitige Pam. Het duurt dan ook niet lang voordat de beide broertjes en Lloyd Abbott tegen elkaar én met elkaar in de clinch gaan... Inventing The Abbotts is een geslaagd coming-of-age drama, met een goed afgewikt snuifje romantiek. De film bevat voldoende tempo en weet gedurende heel de lijn te boeien. Het acteerwerk is prima, maar dat kon ook bijna niet missen. Want de film bevat een redelijk indrukwekkende cast, bestaande uit jonge talenten zoals Liv Tyler (Lord Of The Rings-trilogie), Joaquin Phoenix (Gladiator, Signs), Billy Crudup (Waking The Dead, Big Fish), Jennifer Connelly (A Beautiful Mind, Hulk) en Joanna Going (Home Alone 4, Runaway Jury). Gevestigde waarden zoals Will Patton (Armageddon, The Mothman Prophecies) en Kathy Baker (Edward Scissorhands, The Glass House) bieden prima weerwerk tegen al dat jonge geweld. En moest u het zich afvragen; de stem van de volwassen Doug is inderdaad Michael Keaton (Batman, My Life)! De muziek van Inventing The Abbotts is van de onlangs overleden - 18 november 2003 om precies te zijn - componist Michael Kamen. Kamen verwierf vooral bekendheid met zijn composities voor belangrijke actiefilms zoals de Die Hard- en Lethal Weapon-films en de eerste X-Men.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1 beeld ziet er goed uit, met een goed contrast en een prima zwartniveau. Het beeld is voor het grootste deel scherp, met uitzondering van enkele soft uitziende scènes door toedoen van wat lichte filmgrain. De heldere kleuren ogen warm en natuurlijk. De gebruikte print ziet er proper uit. Bijgevolg zijn storende of dramatische vuiltjes en beschadigingen niet aanwezig. De Engelse Dolby Digital 5.1-track is een bijna uitsluitend op de voorste kanalen gericht. Zelfs wanneer de muziek aanzwelt is er weinig dynamiek te bemerken. Bij vergelijking met de aanwezige Dolby Digital 2.0-sporen (Frans, Duits, Italiaans en Spaans) bleek de Engelse 5.1-track toch iets voller te klinken dan zijn 2.0-collega’s. Inventing The Abbotts is nu ook geen film die het van de indrukwekkende speciale effecten of ontploffingen moet hebben. De dialogen zijn dan ook goed te verstaan en vrij van storingen.

EXTRA’S
Over de extra’s kunnen we erg kort zijn: er zijn er gewoon géén! Een beetje teleurstellend, want de regio 1 heeft tenminste een korte promo-featurette en de originele bioscooptrailer.

CONCLUSIE
Inventing The Abbotts is een geslaagd drama van de Ierse regisseur Pat O’Connor. De dvd van Fox bevat een erg goede beeldkwaliteit en een bevredigende geluidskwaliteit. Extra’s zijn volledig afwezig. Deze dvd maakt deel uit van de Big Deal-actie, waardoor je deze titel voor een zachter prijsje op de kop kan tikken.


cover
Studio: Fox

Regie: Pat O’Connor
Met: Liv Tyler, Joaquin Phoenix, Billy Crudup, Jennifer Connelly, Joanna Going, Will Patton, Kathy Baker, Barbara Williams

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1997

Leeftijd:
12

Speelduur:
103 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626014614


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Zweeds
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij