:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BATMAN THE ANIMATED SERIES - OUT OF THE SHADOWS
BATMAN THE ANIMATED SERIES - OUT OF THE SHADOWS
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-10-05
SERIE
Er wordt steeds gezegd dat men op één been niet kan staan en zodoende is dat ook het geval bij Batman, want ook hier krijgen we een 2e volume te zien. Net als bij het vorige volume gaat het hier om willekeurig gekozen afleveringen uit de hele reeks, verzameld op 1 schijf. Nu krijgen we te maken met onder andere Two-Face (2 bij elkaar horende afleveringen) en de Kingpin. 2 personages die voor nogal wat furore zorgen en Batman de nodige kopzorgen leveren. Zeker aangezien Two-Face eigenlijk Batman’s, in het dagelijkse leven gekend als Bruce Wayne, beste vriend is.


De afleveringen op dit 2e Volume zijn: Two-Face (Deel 1 & 2), It’s Never Too Late, I’ve Got Batman In My Basement.

Ook nu weer staan de afleveringen garant voor bijna anderhalf uur entertainment van de bovenste plank.

BEELD EN GELUID
Ook deze schijf gaat gebukt onder dezelfde technische mankementen als zijn voorganger, dit wil zeggen een portie filmgrain en vrij veel beschadigingen op de print. Ook de scherpte van het beeld is nog steeds een probleem. Kleuren zijn wel nog steeds helder en scherp, hoewel ook hier de verzadiging soms een beetje hoger had gemogen. Echt storen doen deze minpunten niet, het is enkel zeer jammer, toch een meer dan voldoende beeldtransfer.

De schijf werd voorzien van een Dolby Digital 2.0 track die helder en goed te verstaan is, soms durfde er wel eens wat ruis opduiken, maar dit werd gelukkig beperkt tot een minimum. Wederom is de muziek een functioneel deel van het geluid.


EXTRA'S
Bij elke aflevering werd er een zeer kort interview voorzien met producer Bruce Timm, deze fragmentjes zijn meestal rond 1 minuut lang en voegen dus ook niet te veel aan meerwaarde toe. Tenslotte krijg je ook nog een versnelde animatie te zien die je toont hoe Batman getekend wordt.


CONCLUSIE
Ditmaal 4 afleveringen, die technisch enigszins teleurstellen, maar toch zeker de aanschaf waard zijn. Hopelijk houdt men bij Warner vol en brengt men alle 85 afleveringen op DVD uit.


cover
Studio: Warner

Regie: Diversen
Met: -

Film:
8/10

Extra's:
2/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Superhelden

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1992

Leeftijd:
AL

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
7321931241519


Beeldformaat:
1.33:1 PAL PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Roemeens, Arabisch, Engels CC
Extra's:
• Interviews bij iedere aflevering
• Get The Picture: Batman

Andere recente releases van deze maatschappij