:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Algemeen >> NIEUWE MEDEWERKER STEPHAN PERSOONS
NIEUWE MEDEWERKER STEPHAN PERSOONS
Type: Algemeen - Datum: 2013-08-15 - Geplaatst door: Werner
Wie ben je? Stel jezelf kort voor.
Kort is nogal moeilijk, zeker omdat ik niet goed weet in welk kader je de vraag stelt :) Ik ben geboren in 1974, heb altijd al een passie gehad voor film en computers. Van dat laatste heb ik mijn werk gemaakt, eerst als zelfstandige met een eigen computerwinkel, daarna als technieker in een IT-consultancybedrijf. In 2000 heb ik de overstap gemaakt naar Telecom en na enkele omzwervingen zit ik nu al 6 jaar bij BT Global Services (de internationale tak van British Telecom) waar ik op dit moment manager ben van het Service Management-departement op Benelux-niveau.

In mijn vrije tijd ging ik in mijn jeugd veel uit in mega-discotheken (Cherry Moon, Illusion, …), maar ik zat ook zowat wekelijks in de bioscoop (eerst het Rex-concern en Calypso in Antwerpen, daarna Metropolis). Vanaf 1998 spendeerde ik ook veel tijd aan Fragland - de eerste multiplayergamingsite in België - en in 2003 hebben we bij een redesign ook dvd-besprekingen geïntroduceerd omdat we merkten dat de PR-bureaus waarmee we werkten ook film deden en we zo naast gratis games ook gratis films kregen. Was een handige manier om mijn budget destijds binnen de perken te houden :D

Fragland is zowat doodgebloed vanwege de veranderingen in de gamingindustrie en het feit dat je bijna geen vrijwilligers meer vindt en daarom heb ik begin dit jaar doodkonijn opgestart dat meer focust op film.

Op persoonlijk vlak: zelfverzekerd, assertief, brede interessesfeer.

Van waar komt je interesse voor films?
Ik kan niet zo direct zeggen waar mijn interesse vandaan komt, maar mijn vroegste herinneringen aan film heeft te maken met het feit dat ik met mijn grootvader in 1984 (op 10-jarige leeftijd dus) naar de bioscoop ging voor The Neverending Story en op mijn 12 met een van mijn neven – naar wie ik opkeek destijds – naar Big Trouble In Little China. Ik mocht van mijn ouders niet uitgaan voor mijn 18de, maar vanaf mijn 16de zat ik wel bijna wekelijks in de bioscoop (eerst het Rex-concern en Calypso in Antwerpen, daarna Metropolis). Ik heb ook nog zalige herinneringen aan de “Dag van de Film” die destijds in Antwerpen georganiseerd werd. 100 BEF voor een ticketje en dan 5 BEF per film: 5 films op 1 dag, zalig! Zeker aangezien ik vanaf het 2e jaar consequent steeds bij de zaal van de avant-premières bleef :D

Wat is je favoriete film aller tijden en waarom?
Ik heb veel favoriete films in allerlei genres, maar bij die vraag is de eerste film die telkens in mijn hoofd opduikt The Usual Suspects. Gewoon subliem hoe dat verhaal opgezet is en gebracht wordt. Voordat Usual Suspects uitgebracht werd was het voor mij Tarantino’s Reservoir Dogs alsook Se7en.

Unforgiven is in mijn ogen een van de beste westerns ooit gemaakt. Op het vlak van sci-fi kan je natuurlijk niet naast Star Wars (de eerste drie) en Alien kijken, maar alhoewel het geen echte blockbuster is heeft Event Horizon destijds ook veel indruk op mij gemaakt.

Als je graag horrorfilms bekijkt moet je eens The Ugly bekijken. Heb die destijds in de bioscoop gezien en de eerste week dat die uit was zaten we slechts met 5 man in de zaal waarvan er 1 na een half uur nog vertrok. Niet zozeer omdat de film zo vettig is qua beelden, maar omdat je in het brein van een seriemoordenaar kruipt en zijn zieke geest zo goed uitgedrukt wordt.

Wat is het pronkstuk van je verzameling?
Ik heb geen specifiek pronkstuk, maar de box met The Godfather-trilogie is wel mooi.

Wat is de vroegste herinnering die je hebt aan cinema?
Zie waar mijn interesse vandaan komt.

Heb je ooit al bekende filmpersoonlijkheden ontmoet?
Niet echt. Ik heb op E3 (Electronic Entertainment Expo – Los Angeles) wel eens Gary Coleman ontmoet, maar hem zou ik niet echt een bekende filmpersoonlijkheid noemen.

Wat was je grootste miskoop ooit?
Teveel om op te noemen.

Hoeveel slorpt het dvd-budget zo maandelijks op?
Tussen de 100 en 300 euro per maand, afhankelijk van wat er uitgebracht wordt.

Mochten we je willen straffen, aan welke film moeten we je dan verplicht onderwerpen?
Romantische komedies of “hoogstaand” drama en artistieke stuff.

Wat is je grootste guilty pleasure?
Ik voel me nergens schuldig over dus heb geen guilty pleasures ;)

Wie is je favoriete acteur/actrice, minst favoriete acteur/actrice en waarom?
Een van de minst favoriete is zonder twijfel Nicolas Cage. Die man speelt in films die er altijd in slagen om mijn interesse te wekken en in 90% van alle gevallen stelt hij me teleur. Hij heeft ook altijd eenzelfde manier van (over)acteren en hij doet altijd zijn zelfde “trucjes”.

Al Pacino vind ik een van de beste acteurs aller tijden, Clint Eastwood heeft me ook altijd kunnen boeien als de “tough guy”, en van de modernere lichting Brad Pitt en Leonardo DiCaprio. Die laatste is me voor de eerste keer opgevallen in The Basketball Diaries (over een drugsverslaafde – zeker de moeite om eens te bekijken!), terwijl Brad Pitt me voor het eerst opgevallen is in Kalifornia.

Stephan Persoons zit dit jaar de Oscar-jury voor. Welke regisseur krijgt van jou een Lifetime Achievement Award en waarom?
Peter Jackson. Hoe die man geëvolueerd is van schitterende low-budgethorrorfilms (Bad Taste, Braindead – nog steeds een van mijn favorieten!) naar blockbusters als Lord Of The Rings is gewoon schitterend.

Daarnaast kan ik ook Sam Raimi zeer zeker appreciëren die een gelijkaardig parcours heeft afgelegd (Evil Dead! :p), en het feit dat hij telkens Bruce Campbell een cameo geeft is een added bonus.

Wat is je favoriete televisieprogramma?
Ik kijk zeer weinig tv, maar qua tv-series vind ik Supernatural in zijn genre zowat het beste dat er al ooit verschenen is. Er zijn zoveel goede tv-series tegenwoordig dat het bijna onbegonnen is om een opsomming te maklen.

De tv-knop gaat onverbiddellijk af bij?
Emo-tv.

Als er al eens een muziek-dvd je kant uit vliegt, dan heb je het liefst ééntje van...?
Geen, muziek is om naar te luisteren, niet om naar te kijken.

Mocht je acteur geweest zijn, welke rol zou je zelf graag gespeeld hebben?
Dirty Harry =)